Beste powerbank voor op reis

Onderweg, op vakantie of een festival de smartphone opladen. Hier is vaak behoefte aan. Een powerbank voor op reis heeft een hoge capaciteit en laadt de accu van de smartphone in een keer op. Soms is het mogelijk om twee smartphones of tablets tegelijk op te laden. Hij is draagbaar waardoor je hem overal mee naartoe neemt, zelfs tijdens de verste reizen.

MOJOGEAR XL 20.000 mAh

Wanneer je ver van huis bent verwijderd, of ergens waar geen stopcontact is, dan wordt een powerbank als snel je beste vriend. Hij geeft voeding aan je smartphone (Android, iOS), de actioncam, e-reader of tablet. Met dit model kun je tot drie apparaten tegelijk opladen. De MOJOGEAR XL ondersteunt ook snelladen.

Met een capaciteit van 20.000 mAh is het mogelijk om een enkele smartphone tot wel zes keer volledig op te laden. Wanneer je meerdere apparaten aansluit dan kun je deze 1-2 keer volledig laden, afhankelijk van de batterijcapaciteit en hoe leeg deze is.

Het model is ontworpen om draagbaar te zijn en je neemt het dus ook makkelijk mee op reis of naar festivals. Hij werkt altijd en overal, zolang je er maar voor zorgt dat hij is volgeladen. Een keer in de zoveel tijd moet je de powerbank middels de kabel op een stopcontact aansluiten. Hij is ontworpen om ook via een laptop of computer op te laden.

Gezien de hoge capaciteit is de MOJOGEAR XL verrassend voordelig. De 20.000 mAh-versie hebben we gezien voor ongeveer € 36. Heb je maar 10.000 mAh nodig dan betaal je rond € 27. Onze tip is om toch voor die 20.000 te gaan, zodat je langer rond kunt reizen.

MOJOGEAR XL – bestellen

iMoshion 20.000 mAh

De stroomcapaciteit van de powerbank wordt weergegeven in milliampère -uren, ook wel afgekort tot mAh. Kleine powerbanks hebben een lage capaciteit, soms van slechts 1000 mAh. Dat is prima voor kleine smartphones waarbij je de batterij tot halverwege op moet laden. Maar heb je een groot toestel dan neemt de accucapaciteit ook flink toe. Wanneer je de smartphone vaak gebruikt dan zul je merken dat de batterij  sneller leegloopt. Dit zijn allemaal zaken om te overwegen wanneer je op zoek bent naar de beste powerbank voor op reis.

De iMoshion heeft een capaciteit van 20.000 mAh. Dit is niet de allerhoogste capaciteit want je hebt ook een van 40.000 mAh, alleen wordt het model van een stuk groter en zwaarder. Dat is niet zo praktisch om mee te nemen. Daarom kunnen we de iMoshion aanbevelen, want hij heeft alles wat je nodig hebt.

Wanneer de accu van de smartphone een capaciteit van 2500 mAh heeft, en dit is vrij standaard, kan de powerbank hem wel acht keer opladen. Dit model heeft drie aansluitingen dus het is ook mogelijk om meerdere apparaten tegelijk op te laden. De snellaadfunctie zorgt ervoor dat de smartphone of de tablet snel weer tot je beschikking staat. Deze is wat voordeliger geprijsd dan de voorgaande, al scheelt het maar enkele euro’s. Maar omdat hij voorzien is van een ledindicator met de weergave van het batterijpercentage vinden we dit een geweldige aanschaf.

iMoshion – check de prijs

Powerbank op zonne-energie

Steeds meer apparaten werken met zonne-energie. Hoe geweldig is het om een powerbank met zonnepanelen te hebben. Waar je ook bent, je kunt altijd je mobiel, tablet, actioncam of een ander apparaat opladen. Je hoeft de powerbank namelijk niet op netstroom aan te sluiten. De zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dit om in energie. Soms zijn deze zonnepanelen uitklapbaar, afhankelijk van het model.

Je maakt gebruik van een krachtige accu met een capaciteit van maar liefst 26.800 mAh (goedkoopste versie van € 50). Hoe snel de accu van de powerbank vol is hangt een beetje van de hoeveelheid zonlicht af. Maar zelfs bij weinig zonneschijn weet hij zich toch (gedeeltelijk) op te laden. Overigens is het ook mogelijk om de energie rechtstreeks over te zetten naar de smartphone, waarbij je niet hoeft te wachten totdat de solar powerbank vol is.

Deze versie is voorzien van verschillende outputs, zodat je meerdere apparaten aansluit en oplaadt. De prijs begint vanaf € 15 en loopt op tot € 100. Hoe dieper je in de buidel tast, hoe meer capaciteit en aansluitingen. De duurdere modellen zijn ook voorzien van ingebouwde zaklamp.

Powerbank op zonne-energie – op voorraad

Een klein modelletje

In onze zoektocht naar een powerbank voor op reis hebben we ook naar de kleinere modellen gekeken. Helaas hebben die onvoldoende capaciteit en zijn ze niet zo handig gebleken. Wel zijn ze heel licht van gewicht en compact, waardoor het model makkelijk in je broekzak of in de palm van je hand past. Maar omdat je waarschijnlijk een hele dag of misschien wel langer van huis bent, wil je toch meer capaciteit voor het opladen van je mobiele toestel. Daarom vallen de kleintjes helaas af.