Beste verlengsnoer voor buiten

Veel verlengsnoeren zijn bedoeld voor binnen, ze zijn voor gebruik buitenshuis onveilig. Een verlengsnoer voor buiten is niet alleen veilig maar ook duurzaam. Flexibiliteit is ook wel handig, want je moet mogelijk een bochtje of misschien wel meerdere bochten maken. Dit soort kabels is goed bestand tegen vocht en hitte van de zon. Zelfs bij winterse temperaturen neem je hem in gebruik.

Exin verlengsnoer met randaarde

Werk je vaak in de tuin of buitenshuis? Bij het gebruik van elektrisch gereedschap heb je een veilig stroompunt nodig. Dit geldt ook wanneer je gebruik maakt van een elektrische grill of barbecue, of misschien wel een tuinfeestje geeft. Het Exin verlengsnoer heeft een lengte van maar liefst 20 m zodat je ook achter in de tuin voorzien bent van het nodige aansluitpunt.

Deze kabel is IP 44 gecertificeerd, hij is dus goed bestand tegen opspattend water. Ook is hij voorzien van randaarde. Doordat de aders uit koperdraadjes bestaan is deze kabel makkelijk te buigen.

De Exin verlengkabel heeft een opvallend gele kleur, zodat niemand er over struikelt. Bovendien vergeet je nooit dankzij deze kleur de kabel na gebruik op te ruimen. Met een aanschafprijs van ongeveer € 25 is dit een zeer goede koop.

Exin verlengsnoer – bekijk voorraad

Brennenstuhl BREMAXX tot -35 °C

Vermijd goedkope of te dunne verlengkabels. Vaak zijn ze niet geschikt voor buiten of leveren onvoldoende stroom. De Brennenstuhl BREMAXX is uitermate geschikt voor klussen. Hij is namelijk tussenstand tegen vocht, Uv-straling en olie. Bovendien is hij te gebruiken tot een temperatuur van -35 °C. Je gebruikt hem dus ook in de winter zonder problemen.

De ideale oplossing voor aansluiting van elektrisch gereedschap, de vijverpomp, elektrische barbecue, tuinverlichting of andere zaken. Het uiteinde van de stekker is voorzien van een vochtwerend en beschermend kapje. Mocht je de stekker per ongeluk op de grond laten liggen dan vormt dit geen probleem.

Verkrijgbaar in verschillende afmetingen, variërend van 5 m tot maximaal 25 m. De prijs ligt tussen de € 19 en € 45.

Brennenstuhl BREMAXX – prijslijst

Exin Stekkerdoos voor buiten

Wanneer je met meerdere elektrische apparaten werkt dan is er behoefte aan een stekkerdoos. Kies wel altijd voor een model dat specifiek bedoeld is voor buitenshuis. Het volgende model is het beste verlengsnoer voor buiten, want het biedt voeding aan vier apparaten tegelijk. Elk stopcontact is voorzien van een klepje dat vuil en vocht buitenhoudt.

Deze stekkerdoos is spatwaterdicht en hierdoor goed beschermd tegen vocht. Uiteraard mag hij niet in contact komen met stromend water, laat hem dus zeker niet open en bloot rondslingeren. Dankzij de randaarde is apparatuur bij een defect beschermd tegen het onder spanning komen te staan. De aanschafprijs ligt rond de € 15.

Stekkerdoos voor buiten bestellen

Het type verlengsnoer voor buiten

Er worden veel verlengkabels en stekkerdozen aangeboden. Dit maakt het misschien wel moeilijk om een goed verlengsnoer voor buiten te vinden. Er zijn verschillende typen, onder te verdelen in tweepolig en driepolig.

Een tweepoligestekker is geschikt voor binnen, maar is onveilig wanneer je hem buiten gebruikt. Een driepolig snoer is voorzien van een 3-pins systeem dat de spanning aardt. Het aangesloten apparaat wordt bij een defect goed beschermd tegen elektrische schokken. Dit is veel veiliger in gebruik en dan ook zeker aan te raden.

Voor gebruik op de bouwplaats

Sommige modellen zijn specifiek bedoeld voor gebruik op bouwplaatsen of werkplaatsen. Het gaat dan om verlengkabels van hoogwaardige kwaliteit en met een hoge slijtvastheid. Ook zijn ze elastischer en goed bestand tegen extreme hitte, kou en chemicaliën. Niet de allergoedkoopste in aanschaf maar wel de beste optie wanneer een verlengkabel op de bouwplaats moet liggen.

Enkele aandachtspunten bij de aankoop

Een verlengkabel voor buiten moet altijd stevig zijn en voorzien zijn van een goede coating. Dit beschermt niet alleen tegen vocht maar ook tegen harde onderdelen zoals steentjes, grind en gas. Daarnaast is het verstandig om eens over de snoerlengte na te denken. Te lange kabels raken in de war, of je struikelt erover. Een korte kabel zorgt alleen maar voor ergernis. Het is niet aan te raden om meerdere verlengsnoeren aan elkaar te koppelen.

Let ook goed op het totale vermogen. Wanneer gereedschap veel vermogen gebruikt dan moet het verlengsnoer hierop zijn afgestemd. De meeste modellen voor buiten kunnen de zwaardere apparatuur van stroom voorzien.