Beste budget projector (goedkope beamer)

Creëer je eigen thuisbioscoop met een budget projector. Deze goedkope beamer is compatibel met de smartphone, waarbij je gebruik maakt van wifi. Uiteraard is hij ook aan te sluiten op de computer, laptop of een ander apparaat. Ondanks de lage prijs geven deze projectors wel een goed beeld, met rijke en levendige kleuren.

Yar – Mini Beamer – YG 300

Alle projectors met een prijs onder de € 100 vonden we in aanmerking komen als budget projector. De YG 300 is een mini beamer die van je huis een thuisbioscoop maakt. De prestaties kunnen niet tippen aan de duurdere modellen, maar voor een beperkt budget is dit een zeer goede keuze. Hij heeft een lichtsterkte van 800 lumen. Dat is niet zo hoog dus je moet de ruimte wel deels verduisteren. Maar wanneer je dat doet dan speel je favoriete films of video’s op een groot scherm af.

Wil je ook teksten projecteren, dan is dit niet de allerbeste keuze. De resolutie is hier net niet hoog genoeg voor. Je gebruikt hem wel om foto’s en video’s te projecteren. Dit model heeft een projectieoppervlak van 40-80 inch. Hij is uitgerust met een micro SD ingang, een USB ingang, een koptelefoonuitgang en een HDMI-uitgang. Er zit ook een afstandsbediening bij.

Voor een prijs van ongeveer € 60 vonden we het helemaal geen verkeerde keuze. We hebben een vergelijkbaar model thuis liggen en zijn hier zeer tevreden over. Voor hobbymatig gebruik dan, want voor op het werk heb je echt een betere versie nodig.

YG 300 – controleer de voorraad

Sanbo ELITE SMART WI-FI Mini Beamer

Hij kost net geen € 100 en is volgens ons de beste budget projector. Dit model heeft een geweldige lichtopbrengst van 2800 lumen. Hij is uitgerust met wifi zodat je draadloos vanaf je smartphone of laptop video’s streamt. De resolutie bedraagt 1080 × 720 pixels, wat betekent dat je goed en scherp beeld hebt.

De ingebouwde 4 Watt speakers zorgen voor een geweldige ervaring. Voortaan heb je een privé bioscoop in je woonkamer, op kantoor of op de slaapkamer. Hij is vooral geschikt voor het projecteren in donkere of half verduisterde ruimtes. Wanneer dit in een verlichte ruimte moet of buiten, dan kun je beter voor een duur model kiezen.

Om even terug te komen op de Sanbo ELITE SMART, we hebben hier nog iets moois aan ontdekt. Hij kan namelijk moeiteloos projecteren op een scherm van 75-515 cm groot. Hiermee is hij ook geschikt voor de grotere ruimtes. Om te projecteren sluit je het apparaat aan middels HDMI, VGA of AV. Maar je kunt natuurlijk ook gebruik maken van de wifioptie. Een ander pluspunt vinden we de aanwezigheid van de ingebouwde 4W speakers en een koptelefoon aansluiting (3,5 mm).

Sanbo ELITE SMART – bestellen

Apeman Beamer Native

Dit model vinden we gezien de hoge kwaliteit erg scherp geprijsd. Hij heeft een contrastverhouding van 5000:1 en heeft een resolutie van 1920 × 1080. Hij biedt een 4K ondersteuning en dat is helemaal geweldig. Dankzij een goede warmteafvoertechnologie gaat de lamp tot wel 50.000 uur mee. Dat is een ongekend hoge levensduur.

Kies uit verschillende beeldverhoudingen zoals breedbeeld (16:9) of het oudere beeld van 4:3. De projector kan zich ook automatisch aanpassen. Focus vindt handmatig plaats.

Wanneer je de smartphone aan wil sluiten heb je een dongel of mirecast nodig. Hiermee breng je een draadloze verbinding tot stand. Werk je met een iOS-apparaat dan doe je dit middels een originele Lightning naar HDMI-adapter. Voorkom de aanschaf van een namaak adapter, omdat hiermee veel apps zoals Netflix geblokkeerd worden.

Om optimaal te projecteren houd je een afstand van 1,5 tot 2,5 m tussen projector en scherm aan. De Apeman Beamer Native is een geweldige keuze om films, video’s en foto’s te projecteren. Eindelijk je eigen thuisbioscoop, daar heb je lang op moeten wachten.

Apeman Beamer Native – bekijk de prijs

Hoe we kozen

Een goedkope projector is voor iedereen die thuis van een bioscoopachtige omgeving wil genieten. Omdat dit niet duur hoeft te zijn hebben we de budget modellen geselecteerd. Veel van deze goedkope modellen hebben een niet al te hoge helderheid. Daarom zochten we naar beamers met een helderheid van minimaal 800 lumen, dit is geschikt voor het projecteren op een 80 inch scherm of groter.

Installatie moet niet te moeilijk zijn daarom hebben we hier ook goed op gelet. Daarnaast moeten er niet te veel instellingen aanwezig zijn, je wil immers direct starten met projecteren.

Dit artikel is samengesteld door een van onze schrijvers die zich volledig richt op audio en media, in combinatie met moderne technologie.