De beste IKEA producten, populaire items

Een bankstel, bed, vaatwasser en servies, je koopt het allemaal bij IKEA. Misschien ook nog een kamerplant en wat woonkussens erbij. Geen enkele winkel is zo veelzijdig en goedkoop. Zuinige Nederlanders zijn er dol op, maar wat zijn de beste IKEA producten? We bekeken de meest populaire items.

SORTERA afvalbak met deksel

Deze afvalbak die ook veel in wordt gezet als opberger, is al jarenlang een van de beste IKEA producten. Hij biedt ontzettend veel mogelijkheden, bijvoorbeeld voor het scheiden van afval, bewaren van diervoeders of het opbergen van speelgoed. De SORTERA is makkelijk afwasbaar, erg praktisch en stapelbaar. Hij wordt dan ook veel gebruikt in de bijkeuken, de garage of op slaapkamers.

Bijzettafeltje Lack

Waarschijnlijk ben je dit bijzettafeltje wel eens in het kleinere huishouden tegengekomen. Hier wordt hij voornamelijk als salontafel gebruikt. Dit tafeltje heeft een afmeting van 55 x 55 cm en is in veel kleuren verkrijgbaar. Het leuke is dat dit tafeltje al sinds 1979 in het IKEA assortiment zit, en sinds die tijd niet meer weg is geweest. Het is dan ook niet zo gek dat vele huishoudens hem hebben (gehad).

Update: deze tafeltjes zijn nu ook verkrijgbaar met een schaakbord- of mens erger je niet print. Online te bestellen.

Lack tafeltje met schaakbord print – bestellen

KALLAX roomdivider (open kast)

Een van de beste IKEA producten die je al jarenlang tegenkomt: de KALLAX roomdivider. Tegenwoordig wordt het een open kast genoemd, want de woonkamer in tweeën delen is niet meer zo modern. Het leuke aan deze kast is dat hij in verschillende afmetingen verkrijgbaar is. Elk model is voorzien van verschillende inzetten, geschikt voor het plaatsen van boeken, beeldjes, planten en andere snuisterijen.

Het is ook mogelijk om een inzet te voorzien van een gesloten deurtje of twee lades. Zo maak je er een (gedeeltelijke) gesloten kast van. Een multifunctioneel model dat je niet alleen in woonkamers maar ook in keukens, garages, hallen en slaapkamers tegenkomt. De FLYSTA is hier de nieuwe variant op.

Opbergdozen voor Kalkax – bekijk de voorraad

Het beddengoed van IKEA

Bij woonwinkel IKEA vindt je duizenden artikelen, al vanaf € 1. In de categorie slaapkamer verkoopt het beddengoed als de beste. Hierin zijn verschillende series verkrijgbaar, met allen een geheel eigen stijl. De kwaliteit van het beddengoed is prima, en het heeft dan ook een mooie levensduur. Juist vanwege de grote verscheidenheid kijk je op de beddengoedafdeling je ogen uit.

Tapijt Stockholm

Een bijzonder item op de woonafdeling is het Stockholmtapijt. Deze tapijten worden in India volledig met de hand gemaakt. IKEA houdt van een eerlijke werkwijze en betaalt de werknemers hier goed voor. De tapijten hebben een mooi design waarbij je keuze hebt uit verschillende kleuren en prints. Voor de grote of de kleine woonkamer of slaapkamer is er ook nog eens keuze uit meerdere afmetingen.

Bedframe Malm

Samenwonen of voor het eerst op jezelf wonen? Veel starters kopen hun meubeltjes bij IKEA. Op zich een logische keuze want zowel de meubels als de accessoires zijn hier verrassend goedkoop. Je zal niet de eerste zijn die hier een bed en misschien ook wel een matras inclusief beddengoed aanschaft. Het Bedframe Malm behoort dan ook tot een van de meest populaire IKEA producten. Heel betaalbaar en ook nog eens praktisch, want er zijn meerdere opberglades aanwezig.

Boekenkast Billy

Hier komt hij dan, het allerbeste IKEA product. Boekenkast Billy is het meest verkochte item van deze Zweedse woonwinkel. Per minuut worden er maar liefst zes van deze boekenkasten verkocht. Dan hebben we het wel over de wereldwijde verkoop, en niet alleen in Nederland. Boekenkast Billy is helemaal naar wens aan te passen. Kies de afmeting en de kleur en stijl die het beste bij je interieur past. Dit model is verkrijgbaar vanaf € 45.

Dit moet je echt hebben van IKEA

Er zijn van die dingen die je bij een bezoek aan IKEA niet kan laten staan. Dit zijn de Billy boekenkast en het LACK tafeltje, twee meubelstukken die je waarschijnlijk al eens hebt bewonderd. Misschien niet in de winkel zelf, maar onbewust wel bij een van je vrienden of familieleden.

Ook de planken, ophangsteunen en kruidenrekjes van IKEA gaan als warme broodjes over de toonbank. Verder doen de terrasvlonders het hier erg goed. IKEA is namelijk niet alleen geschikt voor inrichting van de woning maar besteedt ook aandacht aan de tuininrichting.