Beste draadloze HDMI zender

Verstuur draadloos HDMI signalen naar een televisie of beamer. Dankzij de HDMI transmitter is het gebruik van een videokabel tussen bron en televisietoestel niet nodig. Dit is vooral praktisch wanneer deze apparaten in afzonderlijke kamers staan opgesteld. Maar ook de ideale oplossing wanneer je niet teveel aan bekabeling wil vastzitten. Een draadloze HDMI zender is in dit geval de beste en meest betrouwbare keuze.

Nedis Draadloze HDMI Zender

De Nedis is een betaalbare en goede draadloze HDMI-zender. Hij is voorzien van een HDMI ingang- en uitgang en biedt de beste oplossing wanneer er geen bekabelde verbinding mogelijk is. Hij werkt op een afstand tot maximaal 100 m en is dus ook geschikt voor televisiekijken in de tuin. Hij zendt probleemloos video- en audiosignalen naar de televisie zonder dat er verlies van kwaliteit optreedt.

Voorzien van wifi en 5000 MHz (gezichtsveld van 100 m, in de praktijk werkt hij over een kortere afstand). Dit model kan een maximale resolutie van 1080p aan. Hij is dus minder geschikt voor de 4K televisie.

Nedis wifi HDMI zender – bekijk de prijs

DVDO Air 4K draadloos

Dit model is dan wel duurder geprijsd maar wel de beste draadloze HDMI transmitter. De DVDO Air streamt moeiteloos een HDMI-bron in een opvallend hoge 4K-kwaliteit. Hiermee ondersteunt hij de meest moderne televisies. Hij maakt gebruik van de 600 GHz draadloze technologie. Het maximum bereik bedraagt 10 m, maar uit ervaring blijkt dat dit ook over een grotere afstand kan.

Ook is deze HDMI zender voorzien van 3D-ondersteuning. Er treedt nauwelijks vertraging op waardoor dit apparaatje een van de betere in zijn categorie is. Plaats de tv waar je wil: de transmitter doet zijn werk zodat je probleemloos je favoriete films, series en programma’s kijkt. Hij is verkrijgbaar voor ongeveer € 450.

DVDO Air 4K draadloos – check de voorraad

Gefen HDMI zender en ontvanger

Ook dit model werkt volledig draadloos (wireless). Het is een zender en ontvanger ineen, voorzien van HDMI 1.4 Female en HDMI 1.4 Female aansluitingen. Hij werkt goed door muren, maar dit is weer afhankelijk van het materiaal en de dikte van de muur. Hij is in ieder geval sterk genoeg om het signaal de kamer door te sturen, en eventueel de tuin in. Zowel beeld als geluid worden op een perfecte manier doorgegeven.

Het is niet een van de allergoedkoopste modellen maar kwalitatief hoogwaardig. Zoek je een goede HDMI transmitter die volledig draadloos werkt, dan is dit model zeker het overwegen waard. Het apparaatje heeft ook nog eens een compacte afmeting van 85 × 72 cm met een lage hoogte. Hij weegt in totaal 900 g. Het vermogensverbruik ligt op maximaal 10 watt, dus het is ook nog een zuinige HDMI zender/ontvanger.

Gefen HDMI transmitter – bestellen

Wie dit zou moeten lezen

Of je nu zelf op zoek ben naar een draadloze HDMI zender of voor iemand anders, het is een goede oplossing voor een draadloze oplossing van video- en audiosignalen. Met dit apparaatje heb je geen HDMI-kabels nodig, waardoor je alleen nog maar de stroomkabel aansluit. Het is ook praktisch wanneer zowel de bron als de tv in twee afzonderlijke kamers staan. Omdat de meeste HDMI-zenders moeiteloos door muren zenden, is het geen probleem om de bron en televisie van elkaar gescheiden te hebben.

Heb je altijd al gedroomd van een televisie in de tuin? Plaats of hang deze onder een overkapping, er mag geen regen of vocht bijkomen. Eventueel dek je de televisie met een waterbestendige hoes af. Dankzij een HDMI-transmitter hoef je geen bekabeling naar buiten aan te leggen. Het enige dat je nodig hebt is een stroompunt, dat is alles.

Zo kwamen we tot een keuze

Er zijn best veel HDMI zenders/ontvangers verkrijgbaar. Het heeft het zelfs voor ons niet gemakkelijk gemaakt om de beste op te duiken. Bij het zoeken naar een HDMI oplossing keken we naar de kwaliteit van video- en audiosignalen. Niet alleen voor het bekijken van films en series, maar ook om te gamen.

Sommige van deze apparaten werken op een hoge frequentie. Dit zorgt voor een perfecte en storingsvrije overdracht, maar is niet geschikt over grotere afstanden. De lagere frequenties zijn vooral bedoeld voor grotere afstanden en er treedt weinig storing op. Er zal een beetje signaalcompressie nodig zijn, maar in de praktijk merk je hier nauwelijks iets van.

Een model met wifi is vooral geschikt om meerdere tv’s op aan te sluiten, die allemaal gebruik maken van een en dezelfde bron. Al deze dingen hebben we meegenomen in onze overwegingen.