De beste draagbare krachtcentrale – generator

Het is moeilijk om volledig afhankelijk te zijn van het stroomnetwerk. Wanneer de stroom uitvalt kom je soms in grote problemen. Een draagbare krachtcentrale voorziet meerdere apparaten tegelijk van stroom. Deze generator is onmisbaar op kantoor, de werkplek of thuis. Toppie3 heeft best wat energie gestoken in het zoeken naar de beste draagbare generator.

XMUND XD-PS1

Of je nu gaat kamperen of op het ergste wilt zijn voorbereid, een draagbare generator is altijd praktisch. Het geeft een back-up met betrekking tot een stroombron. Bij stroomuitval is de XMUND XD-PS1 een betrouwbare partner. Je laadt hem of middels de kabeloplader of een zonnepaneel (die laatste is niet ingegrepen). Hij is ook op te laden middels de autolader, zodat je er onderweg moeiteloos gebruik van maakt.

Wanneer je zonder stroom zit dan staat deze generator tot je beschikking. Hij biedt verschillende uitgangen zoals tweemaal USB 5 volt, 1x Type C, 1x USB 5-9 volt en twee DC- uitgangen. Hij heeft een grote capaciteit van 60.000 mAh. Ook is hij voorzien van noodverlichting, een valbeveiliging en overspanningsbeveiliging.

XMUND XD-PS1 – bekijk de prijs

IForway PS500N

Dit is een draagbare krachtcentrale die zich oplaadt middels zonnepanelen (apart te bestellen) of via het elektriciteitsnet. Wanneer je voor zonnepanelen gaat is het aan te raden om voor een 60 W draagbare model te kiezen (of een hoger vermogen). Het opladen via het stopcontact duurt maximaal zeven uur.

Eenmaal volledig opgeladen is dit de beste draagbare krachtcentrale. Hij heeft namelijk heel wat bedrijfsuren te bieden, afhankelijk van de aangesloten apparaten. Zo weet hij een draagbare koelkast gedurende 12 uur draaiende te houden, en een ventilator tot wel 22 uur. Hij kan een smartphone tot 29 keer opladen en een hoofdlamp tot wel 90 keer. Kortom: een echte krachtpatser, erg compact en praktisch voor in huis of op vakantie. Dit model is voorzien van 8 aansluitingen en ook geschikt voor een e-reader.

Zorg dat de iForway PS500N altijd volledig opgeladen is, zodat je bij stroomuitval direct een back-up tot je beschikking hebt.

IForway PS500N – check de voorraad

Kraftworld KW 1800 benzine generator

Het is niet altijd mogelijk om een draagbare generator via het elektriciteitsnet of zonnepanelen op te laden. Daarom is de benzinegenerator bedacht. De Kraftworld KW 1800 is hier de beste keuze in, want hij is niet alleen compact maar ook krachtig. Bovendien is hij met een aanschafprijs van ongeveer € 210 heel betaalbaar.

Deze betrouwbare krachtcentrale levert een energiebron van 650 W. Dit is ideaal als reserve stroompunt, maar ook voor onderweg of op de camping. Je beschikt altijd en overal over een stabiele en betrouwbare elektrische voorziening.

Ondanks de benzinemotor is dit model stil in gebruik. Bovendien verbruikt hij ook weinig brandstof en is hiermee zuinig. De tankinhoud bedraagt 4,1 l, wat goed is voor een looptijd van 15 uur. Om tegen oververhitting te beschermen is dit model voorzien van een goed koelsysteem. Het inschakelen van deze generator gaat vrij eenvoudig dankzij de vernieuwde starttechnologie. Een geweldige generator die zelfs na een lange periode stilstaan de lading perfect weet vast te houden.

Kraftworld KW 1800 – bestellen

Generator op benzine, het net of zonnepanelen

Er zijn verschillende draagbare krachtcentrales verkrijgbaar. Een benzinegenerator is erg praktisch, want je bent niet afhankelijk van het lichtnet of zonlicht. Enig nadeel aan dit model is dat de motor hoorbaar is. Wanneer de generator gedurende lange tijd moet draaien dan kan dit de buren hinderen. Bovendien is dit ook niet de beste keuze om binnenshuis toe te passen.

Wanneer de krachtcentrale zich oplaadt via het lichtnet heb je in ieder geval een tijdelijke stroomvoorziening. Wanneer je hem slechts af en toe gebruikt is het aan te raden om hem maandelijks even op het stopcontact aan te sluiten, om te controleren of de batterij nog volledig geladen is.

Soms kun je niet anders dan voor opladen middels zonnepanelen te kiezen. Dit is een moderne en effectieve methode, want zonlicht is bijna altijd aanwezig. Zelfs bij bewolkt weer kunnen zonnepanelen gedeeltelijk opladen, maar minder effectief.

Waarom een draagbare krachtcentrale zo belangrijk is

In Nederland valt de stroom zelden uit, waarbij er snel herstel plaatsvindt. Maar het kan zomaar gebeuren dat er grotere problemen ontstaan. Dit hoeft niet direct aan de energieleverancier of het elektriciteitsnet te liggen, ook kan het probleem in de woning zelf zitten. Zonder stroom kun je niet veel want we hebben ontzettend veel elektrische apparaten. Een draagbare krachtcentrale voorziet de koelkast, de lampen of andere belangrijke apparaten van stroom. Ook is het mogelijk om telefoons en tablets op te laden of anderen te helpen.