Beste duct tape voor alle klussen

Duct tape of ducktape, het kan maar een naam hebben. Dit sterk en zelfklevend tape is multifunctioneel in gebruik. Doordat het waterafstotend is gebruik je het ook onder vochtige omstandigheden. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar maar er kan er maar één de originele zijn.

3M 1900 Duct Tape

Er is goede en slechte ‘ducktape’ verkrijgbaar. Sommige merken steken ver boven hun concurrenten uit. Wanneer je op zoek bent naar een kwalitatieve tape voor in de gereedschapskoffer, dan is 3M 1900 Duct Tape de aangewezen partner. Hij helpt bij vrijwel elke reparatieklus, is sterk en duurzaam.

Het materiaal is van stevig linnen en erg flexibel. Je kiest uit de grijze of zwarte variant die beiden een ongekend hoge kracht hebben. Dat is best iets om trots op zijn, daarom wordt dit merk zo goed verkocht. Een rol bestaat uit 50 meter tape met een breedte van 50 mm.

3M 1900 Duct Tape – voorraad

Tesa Extra Power Universal

Tesa behoort tot de meest duurzame en waterdichte duct tapes. Zelfs wanneer het nat en vies wordt blijft hij sterk. De ongelooflijke houdkracht plaatst de Tesa Extra Power Universal dan ook in deze toplijst. Het is in staat om een ernstige lekkage gedurende korte tijd tegen te houden, zodat je ondertussen de reparatie snel en zorgvuldig uitvoert. Het weet ook zware houten balken uitstekend bij elkaar te houden, zodat ze geschikt zijn voor transport.

Deze tape is toe te passen op verschillende ondergronden, ook wanneer het om een ruw oppervlak gaat. Vanwege de waterbestendigheid is hij zowel binnen als buiten te gebruiken. Verreweg de beste duct tape voor de professionele- en de hobbyklusser.

Tesa Extra Power Universal – bestellen

Nichiban Duct Tape

Sommige merken weten de klassieker te verbeteren. De Nichiban Duct Tape overtreft de kwaliteit van veel concurrenten. De tape is met de hand afscheurbaar, hecht uitstekend, is waterproof en laat geen plakresten achter. Voor een extra groot gebruiksgemak is de tape niet alleen in de lengte maar ook in de breedte af te scheuren.

Nog een pluspunt is dat de Nichiban verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Wanneer het plakband ergens enige tijd moet blijven zitten, is het wel zo praktisch om voor een gelijkwaardige kleur te gaan. Zo dek je eenvoudig oneffenheden of beschadigingen op de auto, tuinmeubilair of andere zaken af. De verschillende kleurtjes bieden ook de mogelijkheid tot het markeren van een ondergrond.

Dit product is uitermate geschikt voor noodzakelijke reparaties. Maar ook voor het bundelen van materiaal, bijvoorbeeld voor transport of opslag. Een rol bestaat uit 25 meter sterk tape met een breedte van 5 cm.

Nichiban Duct Tape – check de prijs

Budget tape

We hebben ook gekeken naar de verschillende merken en aanbieders van budget tape. Dit is prima voor het tijdelijk vastplakken van iets, maar is vaak niet waterbestendig. Aan de andere kant kun je er wel prima ondergronden mee markeren, mits het een niet al te ruw of vies oppervlak betreft.

Budget ducttape is vaak te bestellen via Aziatische webshops, maar soms ook bij budget winkels in Nederland en België verkrijgbaar.

Het gebruiksgemak en de weerbestendigheid

Duct tape moet multifunctioneel inzetbaar zijn. Voor klussers is het belangrijk dat deze waterbestendig is. Tijdens een test werden verschillende stukken tape van wisselende merken enige tijd aan verschillende weersomstandigheden blootgesteld. Ze moesten vocht, regen en zonlicht doorstaan. Het beste tape viel tijdens deze test er niet vanaf en had dus een uitstekende kleefkracht.

Bovenstaande merken zouden deze test moeiteloos doorstaan. Ze zijn waterproof waarbij er al direct rekening is gehouden met verschillende omstandigheden.

Het gebruiksgemak is net zo belangrijk. Het is zonde wanneer het tape rafelige stukjes achterlaat. Ook moet het makkelijk afscheurbaar zijn. Tijdens het gebruik is het niet praktisch wanneer het tape aan zichzelf vasplakt, waardoor je het hele stuk weg kunt gooien. Hier is dus ook naar gekeken en meegenomen in de beoordelingen.