Beste duimbrace bij artrose

Artrose is een reumatische aandoening. Het kraakbeen wordt dunner en slijt langzaam weg, dit zorgt voor pijn en stijfheid. Deze aandoening kan in verschillende gewrichten voorkomen, waaronder ook het duimgewricht. Het dragen van een duimbrace zorgt voor verlichting van pijnklachten. Hierdoor slaap je beter en is het ook mogelijk om bepaalde werkzaamheden uit te voeren.

Teyder duimbandage voor artrose/reuma

Dit model is specifiek bedoeld voor artrosepatiënten, want het is een effectief hulpmiddel. Het verlicht niet alleen pijnklachten bij de duim maar ook de pols of de hand. Draag hem tijdens de dagelijkse werkzaamheden of activiteiten. Je merkt direct een verlichting van de klachten.

Hiermee is het de beste duimbrace bij artrose, maar ook bij andere reumatische klachten. Verder is hij geschikt voor chronische aandoeningen of een instabiel gevoel aan de pols, de hand of de duim. Tevens geschikt bij een peesontsteking of krachtverlies.

Het model zoals de Teyder wordt aangeraden door fysiotherapeuten en specialisten. De brace is zowel geschikt voor de rechter- als de linkerhand, en verkrijgbaar in drie verschillende maten. Het product op de hand uitwassen.

Teyder duimbandage – bekijk de prijs

WiseGoods duimbrace

Een andere uitstekende keuze is de WiseGoods duimbrace, ook weer bedoeld bij klachten als gevolg van artrose en reuma. Hij is tevens geschikt bij overbelasting van de duim, vingers of de pols. Er is een verwijderbare metalen spalk aanwezig, gebruik deze alleen wanneer dit nodig is. De brace verlicht pijnklachten en zorgt voor een beter herstel van duimblessures.

Het klittenband is verstelbaar. Dit model is in één maat verkrijgbaar en past altijd. Het materiaal is van elastisch en ademend nylon en uitwasbaar. Verwijder de metalen spalk voordat je deze duimbrace uitwast.

Een goed geprijsd model (ongeveer € 23), dat voor de nodige ondersteuning en verlichting zorgt.

WiseGoods duimbrace – check de prijs

De werking van een duimbrace bij artrose

Niet iedereen is overtuigd van de juiste werking of het effect van een duimbrace. Helpt het ook echt? Ja, in veel gevallen zorgt de brace ervoor dat pijnklachten minder worden. Het mobiliseert de duim waardoor deze in een pijnvrije houding wordt gehouden. Het resultaat: rust in het gewricht. Dit helpt bij het verrichten van dagelijkse werkzaamheden of activiteiten.

Een duimbrace kan artrose niet genezen, en moet dan ook zeker niet als een geneesmiddel worden gezien.

Uit onderzoek blijkt dat de duimbrace de eerste maand nauwelijks verschil geeft. Maar na een half jaar van dragen is er duidelijk verschil waarneembaar. De controlegroep die de brace een half jaar lang droeg, gaf een lagere pijnscore aan dan de groep die geen duimbrace gebruikte. Over het algemeen nemen de pijnklachten binnen drie maanden af.

Een spalk aan laten meten

Alleen bij ernstige krachten is het soms beter om een speciale spalk aan te laten meten. Die dingen zijn niet goedkoop en worden geheel, gedeeltelijk of soms helemaal niet door de zorgverzekeraar vergoed. Laat een spalk daarom alleen aanmeten wanneer hier een medische indicatie voor is. Vraag vooraf ook wat de zorgverzekeraar dekt.

Wat te doen bij duim artrose

Het probleem met duimartrose is dat het niet geneest. Wel zijn er wat oefeningen die pijn en stijfheid verminderen. Wanneer na de oefening meer pijn ontstaat, is dit een teken dat je het wat rustiger aan moet doen.

Het is vooral belangrijk om de hand te blijven gebruiken. Inactiviteit zorgt er namelijk voor dat spieren verstijven en uiteindelijk korter worden. Dit brengt nog meer klachten met zich mee. Tegen pijn kun je een pijnstiller nemen.

Voor oefeningen kun je het beste een bezoek aan een handtherapeut of fysiotherapeut brengen. Die toont welke oefeningen het grootste effect hebben. Draag hiernaast ter ondersteuning een duimbrace of spalk.