Beste feestcafé van Nederland

Café Bar ’t Lempke in Eindhoven is uitverkozen tot het beste feestcafé van Nederland. Gelukkig hoef je het hier niet bij te laten want er zijn nog veel meer populaire danscafés. Die zitten goed verspreid, van Groningen tot Maastricht. Ontdek waar het allemaal te doen is en neem vooral je goede humeur mee.

De beste bierbestemming ter wereld

Voordat we starten met het beste feestcafé van Nederland, moet je eerst weten waar je de beste bierbestemming van de wereld vindt. Hiervoor hoef je niet ver te reizen want in het Vlaams-Brabantse Eizeringen vind je café ‘In de verzekering tegen de Grote Dorst’. Een hele mond vol maar dit café is internationaal al een paar keer verkozen tot de beste ter wereld. Mocht je ooit in de buurt zijn, loopt dan gerust binnen. Oh ja, het is alleen op zondag geopend.

Naar de meest populaire bierglazen

Café Bar ’t Lempke in Eindhoven

In 2019 werd het Eindhovens café ’t Lempke voor de derde keer uitgeroepen tot het beste feestcafé dat we in Nederland hebben. Als je drie keer die titel op naam hebt, dan moet je wel razend populair zijn. De inrichting is geweldig en het personeel is erg vriendelijk en behulpzaam. Dit café vind je in de meest bijzondere en langste uitgaanstraat van Europa, dus niet alleen van Nederland.

Café Spijker, ook weer in Eindhoven

In dezelfde straat ligt café Spijker, dat de titel ‘populairste danscafé’ kreeg toegewezen. Dit stadscafé is dagelijks geopend. Je kunt er overdag en in de vroege avonduren heerlijk lunchen en dineren. Op donderdag, vrijdag en zaterdag wordt het omgetoverd tot een danscafé.

Op deze dagen betaal je tussen 22:00 uur en 0:00 uur slechts € 15 voor een bierpijp van 2,5 liter. Bestel je na 0:00 uur minimaal twee drankjes, dan krijg je een muntje. Die zijn tussen 22:00 uur en 0:00 uur weer inleverbaar voor gratis frisdrank, bier of wijn. Je moet dus wel op een later moment weer terugkomen om van deze actie gebruik te maken. Nou ja, het is ook een manier om klanten te lokken.

De Witte Aap in Rotterdam

De verkiezingen met betrekking tot beste feestcafé lopen een beetje door elkaar. De Witte Aap havenstad Rotterdam is niet direct een feestcafé maar behoort wel tot het beste café van de wereld. Tenminste, wat reisgids Lonely Planet betreft. Lezers van deze reisgids vonden dit Rotterdams café meer dan de moeite waard.

Maar ja, wat kun je precies verwachten? Dit café heeft een uitgebreide drankenkaart met shotjes, verschillende bieren, mixdranken en natuurlijk frisdranken. Ze hebben maar liefst 17 bieren van het vat en keuze uit 70 bieren van de fles. Een avondje borrelen kan hier, want ze serveren ook snacks. Daarnaast kun je er voor een overheerlijke pizza terecht. Ook zijn er snacks verkrijgbaar, maar niet uit eigen keuken.

Proeflokaal Arendsnest, Amsterdam

In de Nederlandse hoofdstad ligt Proeflokaal Arendsnest. Dit café staat op plek 39 in de lijst van beste cafés ter wereld. In dit proeflokaal maak je kennis met meer dan 100 verschillende bieren, afkomstig van tientallen brouwerijen. Zomers zit je heerlijk op het terras, in de winter verkas je naar binnen.

Beer Temple, Amsterdam

Ook dit café is een toppertje waar je opnieuw keuze hebt uit ruim 100 verschillende biersoorten op fles. Met betrekking tot biertjes kun je kiezen uit 30 verschillende namen. Wanneer je van Amerikaanse bier houdt dan voel jij je hier zeker thuis.

Proeflokaal In De Wildeman, Amsterdam

Amsterdam heeft heel wat cafés de bieden. Proeflokaal In De Wildeman is geen feestcafé maar zeker de moeite waard wanneer je van een goed biertje houdt. Vooral Nederlandse en Belgische bieren staan hier op de bierkaart.

Daar is hij dan: de Amsterdam reisgids

Verschil tussen een feestcafé en normaal café

In een standaard café ben je voor een goed biertje, gezelligheid en leuke muziek op de goede plek. Hier komen gasten van alle leeftijden. Een feestcafé kenmerkt zich door populaire muziek, overvloedige drank en de aanwezigheid van veel jongeren. Dat is ook gelijk het grootste verschil tussen een feestcafé en een normaal café.

Dan heb je nog het danscafé, deze beschikt over een dansvloer. Of in ieder geval meer dan voldoende ruimte voor al je muzikale en creatieve moves. Een bruin café is het tegenovergestelde. Dit kenmerkt zich door een inrichting met donkerbruin hout en schaarse verlichting. In een bruin café proef je de huiselijke sfeer. Vaak is het ook een kwestie van ons-kent-ons en liggen de meeste bruine cafeetjes in gezellige dorpjes.