Beste gimbal voor de smartphone (Android en iPhone)

Vloeiende videobeelden maak je met je smartphone, bijna iedereen kan het. Vanuit de hand filmen is niet zo praktisch maar met een draagbare mechanische stabilisator lukt dit zeker. De gimbal is een onmisbaar hulpmiddel om de beste video’s te maken. De meeste modellen zijn niet alleen geschikt voor de smartphone maar ook voor de actioncam, systeemcamera en compactcamera.

DJI OM 5

Wanneer je stilstaat is het vaak geen probleem om mooie videobeelden te maken. Maar wanneer je loopt, rent of misschien wel springt dan zien beelden er schokkerig of onrustig uit. Heb je behoefte aan professioneel ogende video’s, dan is de DJI OM 5 de beste gimbal voor de smartphone. Dit model is voorzien van drie rotatie-assen waardoor de camera stabiel blijft.

Zelfs tijdens grote of heftige bewegingen blijft de smartphone op zijn plek. Dit resulteert in ongelofelijk mooie video’s en foto’s, waarmee je anderen overtreft. De DJI OM 5 is geschikt voor verschillende typen smartphones, ook de grotere modellen. De verlengingstang met een lengte van 21,5 cm schuift automatisch mee en past zich dan ook moeiteloos aan. Met een ergonomisch handvat ligt deze gimbal soepel en praktisch in de hand.

DJI OM 5 – bestellen

Zhiyun Crane M2

Deze gimbal ondersteunt de smartphone maar ook de compactcamera of de spiegelreflexcamera. Daarnaast is er uitermate geschikt voor de actioncam of de systeemcamera. Hij is voorzien van drie assen en biedt hiermee de hoogste stabiliteit. Hij kan tot 7 uur achter elkaar stabiliseren, lang genoeg voor al je creatieve uitspattingen.

Dit model is uitgerust met een wifi- en Bluetooth besturingsmodule. Dit bied je de mogelijkheid om de camera via de handgreep te bedienen, en dat geheel draadloos. Laat de camera je overal achtervolgen, zodat je de handen vrij hebt. Ideaal voor vloggers maar ook voor het opnemen van actiebeelden.

Kies uit verschillende opnamemogelijkheden. Bijvoorbeeld de PF Modus waarbij de gimbal de camera naar links en naar rechts laat draaien. Leuk voor het maken van hyperlapse of reisfilmpjes. De F Modus is bedoeld om bewegingen te volgen, bijvoorbeeld wanneer je een uitlegvideo maakt of sportiviteit en of activiteiten van jezelf wil vastleggen.

De Vortex Modus maakt 360° opnamen waarbij de camera geheel ronddraait. Creëer prachtige natuurfilms of laat de omgeving zien. Bij snelle bewegingen is de Go Modus aan te raden, waarbij niks aan het oog wordt onttrokken. Ook anderen opnamemogelijkheden zorgen voor een geweldige ervaring.

Zhiyun Crane M2 – bekijk de prijs

B-care Q08 Gimbal Stabilisator

De B-care Q08 is een goedkope Gimbal Stabilisator die nog geen € 45 kost. Hij functioneert als ovationeel Sophiesteek voor de smartphone. Maar hij weet ook moeiteloos te stabiliseren. Dit doet hij middels het drie assen systeem waarbij de gimbal naar links of na rechts beweegt. Er is ook een verticale modus aanwezig, waardoor je de stand van de camera moeiteloos aanpast.

Maak ook eens gebruik van de lock modus waarbij het camerabeeld zich fixeert op een en dezelfde richting. Dit is ideaal bij het volgen van objecten, dieren of personen. De half-modus zorgt ervoor dat de camera altijd op een gelijk niveau met de horizon blijft. Ook dit is geschikt voor het volgen van personen, maar ook bij sportactiviteiten of het maken van sfeervolle video’s en foto’s. Daarnaast heb je nog de full-follow modus waarbij de camera elke beweging volgt. Of je nu naar links of naar rechts of van boven naar beneden beweegt, de gimbal doet de camera in de juiste richting. Zeer geschikt voor het vastleggen van sportactiviteiten.

Door de bijgeleverde tripod aan de onderkant te bevestigen ontstaat er een stabiele statief, ideaal voor vloggen of het opnemen van informatieve video’s. Ook zeer geschikt voor het maken van portretfoto’s.

Deze gimbal wordt geleverd met een kabel voor het opladen van de stabilisator, en een afstandsbediening. Gezien de lage prijs is dit een toppertje, en meer dan de moeite waard. We zijn hier dan ook erg blij mee.

B-care Q08 Gimbal Stabilisator – bestel hem

Geen ongewenste bewegingen

Waarom zou je voor een gimbal voor de smartphone kiezen? Steeds meer mensen maken video’s en foto’s met hun smartphonecamera. Dit kan moeiteloos, want de camera’s doen kwalitatief niet onder voor de oudere professionele camera’s. Helaas zorgen ongewenste bewegingen voor trillende beelden of vage opnames. Een gimbal omzeilt dit probleem door trillingen en ongewenste bewegingen op te vangen. Dit resulteert in vloeiende camerabewegingen zonder storingen.