Beste groot wandkleed

Een grote blinde muur kan aardig wat kopzorgen met zich meebrengen. Velen hebben geen idee wat ze hiermee aan moeten. De beste manier om deze lege ruimte op te vullen is door gebruik te maken van een groot wandkleed. Denk niet direct dat dit duur is, want er zijn grote wandkleden die heel betaalbaar zijn. Stop met het staren naar die kale muur en ontdek wat we hebben kunnen vinden.

Ulticool wandkleed in verschillende designs

Dit wandkleed vonden we verreweg de mooiste. Niet alleen voor in de woonkamer maar ook op de hobbykamer, de slaapkamer en zelfs op kantoor. Het wandtapijt heeft een fikse afmeting van 200 × 150 cm.

Het regenwoudmodel verkoopt het beste, maar van dit merk kwamen we nog veel meer kleden tegen. Bijvoorbeeld die met zonnebloemen, een print van de oceaan of van Parijs met de Eiffeltoren. Het kleed heeft een afmeting die perfect boven het bank of het bed past, maar ook boven een bureau. Daarnaast is het te gebruiken als bedsprei, kleed op de bank of misschien wel als plafondversiering.

Het materiaal bestaat uit 100% polyester en voelt zacht aan. Vanwege het lichte gewicht is het ook eenvoudig op te hangen. We zijn ook enthousiast over de prijs (ongeveer € 19) en kunnen dit groot wandtapijt dan ook zeker aanbevelen.

Ulticool assortiment

Urban Loft Wandkleed

Ulticool heeft het grootste assortiment wandkleden, maar de Urban vonden we ook bijzonder. Het Loft model heeft een hippe en originele uitstraling met een look uit de jaren sixties. Dat past perfect bij de retro of klassieke inrichting, op de slaapkamer of om de werkruimte of hobbykamer een andere uitstraling te geven. Het is de ideale vervanger voor behang of om een grote muur te vullen.

Het wandkleed is ook in te zetten om de kamer in tweeën te delen of om spullen aan het zicht te onttrekken. Zet hem eens in als strandlaken, bedsprei of bankdeken.

Met een afmeting van 230 x 250 cm is hij groter dan voorgaand merk. Ook nu weer bestaat het materiaal uit 100% polyester, erg onderhoudsvriendelijk. De prijs ligt op gemiddeld € 35.

Urban Loft Wandkleed – check de voorraad

Ulticool – sprookje magisch bos

Voor op de kinderkamer is dit het beste groot wandkleed, want het heeft een magisch design. Wanneer je naar de afdruk kijkt moet je nog het meest aan de Efteling denken, of in ieder geval een sprookje. Het wandkleed is geschikt voor de jongens- of meisjeskamer, maar ook voor op de oudersslaapkamer, in de hobbykamer of in de hal.

Het doek is weerbestendig en kan hierdoor ook uitstekend als opvulling van een grote tuinmuur dienen. De afmeting van het doek ligt op 200 × 150 cm en de prijs rond de € 19. In dezelfde serie vind je nog wat andere sprookjesachtige wandtapijten.

Wandtapijt magisch bos – bestellen

Het verschil met een muurposter of fotobehang

Persoonlijk ben ik fan van het wandkleed, dit is niet alleen makkelijker op te hangen maar ook veelzijdiger. Wanneer je het niet meer aan de muur wilt hebben verplaats je het naar het plafond, je gebruikt hem als roomdivider, gordijn of beddenspray. Of misschien wel als picknickkleed of strandlaken. Een wandtapijt gaat veel langer mee dan je denkt.

Er is nog een reden waarom de voorkeur bij wandkleden ligt. Ze zijn over het algemeen veel goedkoper. Je betaalt tussen de € 20 en € 50 voor een wandkleed, afhankelijk van de afmeting. Maar een muurposter of fotobehang is veel duurder, en je kunt het maar eenmalig gebruiken.

Mocht je dus nog twijfelen tussen deze drie, dan is het de moeite waard om de verschillende wandkleden te bekijken. Haal er gewoon een in huis en ontdek zelf de grote voordelen hiervan.