De beste interieur verf

Om de 5 tot 10 jaar kan het interieur een opfrisbeurt gebruiken. Het verven van wanden en plafonds behoort tot de standaard behandeling. Interieur verf is uitermate geschikt voor muren, kozijnen en plafonds. Met sommige verfsoorten behandel je zelfs het meubilair. Denk vooraf goed na over het type verf want er is keuze uit zijdeglans, halfglans, mat en hoogglans.

Sigma Formule 12 mat

In de categorie beste algemene interieurverf is de Sigma Formule 12 een zeer goede keuze. Deze latex muurverf is geschikt voor binnen en buiten. Hij is watergedragen, wasbaar en ook nat afschrobbaar. Een zeer geschikte oplossing voor het schilderen van wanden, plafonds, gips, beton en metselwerk. Je kunt er ook gerust oude muurverflagen mee overschilderen.

Deze verf egaliseert in een mooie laag. Er blijven dus geen hinderlijke rolstrepen of vegen aanwezig. Hij is snel overschilderbaar en biedt een uitstekende dekking. Door het toevoegen van een kleurstof creëer je een geheel eigen stijl.

Sigma Formule 12 mat – bestellen

Histor Perfect Finish muurverf

Het verfproject staat op de planning, en moet kleurrijker worden dan het vorige. Histor Perfect Finish muurverf is verkrijgbaar in moderne of opvallende kleuren. Het is een premium verf die geschikt is voor binnenmuren. Het heeft een uitstekende dekking en geeft een prachtig eindresultaat. Het is de beste interieurverf voor binnen, geheel op waterbasis. Er komt tijdens het gebruik dus geen hinderlijke geur vrij.

Ga voor een perfecte afwerking van de muur of het plafond. Met deze interieurverf zit je gegarandeerd goed. Verkrijgbaar vanaf € 13,50, grotere potten bieden meer voordeel.

Histor Perfect Finish muurverf – bekijk voorraad

Levis Muur Binnen

We hebben veel tijd en energie geïnvesteerd in het bekijken van verschillende interieurverven. De Levis Muur Binnen is er een om van onder de indruk te zijn. Hij heeft niet alleen een uitstekende dekking maar ook een mooie kleurdiepte. Eén laag is meer dan voldoende om de meest prachtige kleur op de muur of het plafond te krijgen.

Breng de verf aan met een roller of een goede verfkwast. De Levis interieurverf laat zich makkelijk verwerken. Hij is ook vrij snel overschilderbaar zodat het interieur er binnen no-time weer strak en fris uitziet.

Deze verf is verkrijgbaar in verschillende kleuren met een inhoud van 2,5 l. Hij is op waterbasis, geurarm en goed afwasbaar. Dit is de beste keuze wanneer je een kwalitatieve verf zoekt tegen een gemiddelde prijs, of een verf die in de mengmachine kan.

Levis Muur Binnen – bestellen

Waar je op moet letten bij aankoop van interieurverf

De kleur van de verf zal waarschijnlijk doorslaggevend zijn. Wanneer je voor een bepaalde kleur kiest is het belangrijk om de kleurcode goed te onthouden. Mocht je later nog wat nodig hebben, dan weet je precies wat je aan moet schaffen. Laat je verf mengen? Doet dit altijd bij dezelfde verfwinkel, zodat de volgende pot verf qua kleurtint zo dicht mogelijk bij de vorige komt te liggen.

Kijk ook goed naar de basisafwerking. Ga je voor een matte finish, half hoogglans of hoogglans? Een matte verf reflecteert weinig licht en is perfect voor het verven van plafonds. Het is een vrij goedkope verf maar niet zo eenvoudig schoon te houden.

Half hoogglans (laagglans) is verkrijgbaar in twee verschillende typen. De mattere versie is wat moeilijker te verwerken en vooral geschikt voor ruimtes waar niet zoveel levendigheid is. De satijnglans is bedoeld voor de woonkamer, keuken, slaapkamer, de hal en andere ruimtes.

Hoogglans biedt de beste kwaliteit, is afwasbaar en heeft een mooie lichte reflectie. Dankzij de hardere laag is deze beter bestand tegen stoten of krassen. Hoogglans verf wordt vaak gebruikt voor muren, vensterbanken, leuningen en kozijnen. Het biedt ook veel mogelijkheden met betrekking tot het verven van meubilair.