Beste iPad toetsenbord hoes

Een iPad werkt bijna als een computer, en Apple liefhebbers kunnen niet meer zonder. Door het aansluiten van een fysiek toetsenbord werk je er praktisch op. Een iPad toetsenbord hoes is een geweldige investering, want het tovert de tablet om in een laptop. Daarnaast blijft het apparaat goed beschermd tegen schokken, stoten en stof.

Case2go tablet toetsenbord hoes

Vanwege de lage prijs en goede ervaring vinden we de Case2go een uitstekende keuze. Hij kost ongeveer € 35 en is een mooi toetsenbord voor de iPad van verschillende versies. Let hierbij op het model, selecteer eerst de Apple iPad die je hebt.

Met dit toetsenbord hoef je niet langer op het scherm te typen. Hij maakt via bluetooth automatisch verbinding met de tablet, waarbij hij voorzien is van slim energiebeheer. De hoes beschermt niet alleen het toetsenbord en de tablet maar is ook als standaard te gebruiken. Zo maak je van je iPad een laptop.

Je laadt op middels een micro USB-kabel (bijgeleverd). Volledig opgeladen gaat de accu 24-30 uur mee. Werk je met een styluspen, dan vind je in de hoes een handige houder voor dit item.

Case2go toetsenbord – controleer de voorraad

Magic Keyboard voor iPad Pro 11

Typen op je iPad zoals het jou uitkomt, alsof je op een MacBook werkt. Dat kan met het originele Apple Magic Keyboard, bedoeld voor de iPad Pro 11. We waarschuwen even dat dit niet de goedkoopste is, want hij kost toch zeker € 330. Het zou dan ook niet onze eerste keuze zijn, maar sommigen gaan alleen voor originele Apple producten.

In tegenstelling tot goedkopere modellen is deze iPad toetsenbordhoes voorzien van toetsenverlichting. Je werkt er dus ook ‘s avonds probleemloos mee. Je maakt niet alleen gebruik van de toetsen maar ook de ingebouwde trackpad (multitouch). Ook dit is iets dat je bij de goedkopere modellen niet tegenkomt. Verder is er een aparte USB-poort zodat je de poort van de iPad altijd vrij hebt. Erg praktisch om een extra apparaat aan te sluiten.

Helaas is dit toetsenbord alleen geschikt voor de Apple iPad Pro van de eerste of tweede generatie. Heb je een andere iPad, dan werkt dit model hier niet mee samen.

Magic Keyboard – bestellen

iPad 2019 – 2021 toetsenbordhoes

Je hebt eigenlijk geen toetsenbord nodig om gebruik te maken van een iPad. Maar wanneer je dit wel doet, dan voelt hij meer als een laptop. Dit maakt het werken er een stuk makkelijker op. Deze toetsenbord hoes is geschikt voor de iPad 10.2. Het is geen origineel Apple model, maar toch werkt hij uitstekend. Omdat hij slechts € 35 kost vonden we dit zeker een geweldige aankoop.

Hij maakt via Bluetooth draadloos verbinding met de iPad. Vervolgens start je direct met typen (QWERTY-indeling). Er is geen touchpad aanwezig maar als je dat echt wil dan moet je voor het originele (en dure) model gaan. Als alternatief raden we aan om een muis op de iPad aan te sluiten, zodat je toch het gevoel hebt dat je op een laptop werkt.

Het toetsenbord zit los van de cover en dat is voor sommigen een groot voordeel. De toetsen zelf zijn zeer licht te bedienen. Dit model is niet alleen geschikt voor de iPad uit 2021 maar ook voor de Apple iPad 2020 en de iPad 10.2 uit 2019. Kies uit verschillende kleuren (donkerblauw, goud, zwart of rosé goud).

Shop4 – iPad toetsenbord – bestellen

Wie zou een iPad-toetsenbord moeten kopen

Vind je het ook zo lastig om op het iPad-scherm te typen? We vinden dit niet de meest praktische oplossing, al helemaal niet wanneer je er veel op werkt. In dit geval heb je echt behoefte aan een toetsenbord hoes. Dit zijn een cover en toetsenbord ineen waardoor je de iPad in een handomdraai ombouwt tot een laptop. Dit is zeker aan te raden wanneer je de iPad voor je werk gebruikt, of om je hobby uit te voeren.

Het is tegelijk een koffer want je maakt je iPad hier draagbaar mee. Aan de andere kant heb je een compacte laptop bij je, iets dat veel beter werkt wanneer je op schoot typt. Het pakketje past makkelijk in je rugzak of tas, een groot voordeel ten opzichte van de grotere en zwaardere laptops.

Hoe we hebben getest

We moeten toegeven dat we niet elk iPad toetsenbord in handen hebben gehad of hebben kunnen testen. We hebben wel in verschillende webshops en winkels rondgekeken en advies aan verkopers gevraagd. Ook zijn we op zoek gegaan naar reviews van gebruikers.

We keken naar de toetsindeling, in Nederland is het QWERTY toetsenbord de standaard. Ook de type-ervaring vonden we belangrijk, net als de aanwezigheid van wel of geen verlichting. De modellen met een touchpad waren een stuk duurder maar we hebben toch overwogen om minstens één model te tonen. Ook keken we naar de mogelijkheden om de standaard te plaatsen (horizontaal en/of verticaal) en de bescherming die de hoes biedt.