Beste klapstoelen die stabiel zijn

Veel mensen vinden een klapstoel eng, want hij staat onstabiel of kan omvallen. Klapstoelen moeten betrouwbaar zijn, maar natuurlijk ook makkelijk op te bergen. Handig om als reservestoel in te zetten, bijvoorbeeld tijdens een feestje of wanneer je gasten over de vloer krijgt. Zonder dubbelgevouwen uit de stoel te komen kijk je in dit artikel naar de beste opvouwbare exemplaren.

Perel – Vouwstoel inklapbaar

De duurzame constructie en de hoge gewichtscapaciteit vallen direct op. Maar ook het modern design mag er wezen. Wanneer het om betrouwbare klapstoelen gaat dan is Perel de aangewezen keuze. De zachte zitting en rugleuning bieden veel comfort. Het materiaal is makkelijk afwasbaar waardoor deze stoeltjes ook buiten de gebruiken zijn. Laat ze echter niet in de regen staan maar berg ze na gebruik netjes op. Dat is ook waar een klapstoel voor bedoeld is.

Het draagvermogen van 90 kg biedt veel mogelijkheden, want er kunnen ook grotere of zwaardere volwassenen op. De zithoogte komt uit op 39 cm. Deze vouwstoel heeft vooral een hele goede prijs-kwaliteitverhouding.

Perel – bestellen

Klapstoel – Blauw met velvet bekleding

Een luxe model dat dankzij de uitstraling en het hoge draagvermogen tot de beste klapstoelen behoort. Hij weet zijn concurrenten moeiteloos te verslaan, en dat heeft met de mooie bekleding te maken. De velvet zitting en rugleuning in een blauwe kleur sluiten perfect aan bij het moderne interieur.

Dankzij deze klapstoel kom je nooit meer zitplaatsen tekort. Hij is voor gebruik binnenshuis of, wanneer hij niet nat wordt, in de tuin of op het terras. Zo heb je ook tijdens een tuinfeest meer dan voldoende zitruimte. Met een zithoogte van 43 cm is dit model ook geschikt voor de wat hogere tafels.

Klapstoel – Blauw: check de prijs

Rijoka Inklapbare Stoelen

Deze klapstoel is verkrijgbaar als een set van vier en vonden we een stijlvolle keuze. Het houtlook design heeft een mooie uitstraling, het handvat aan de bovenzijde van de rugleuning is ook heel praktisch. Ingeklapt vormt hij een compact pakketje dat je makkelijk verplaatst. Deze stoel is dan ook vooral geschikt voor zakelijk gebruik of wanneer je vaak gasten over de vloer krijgt. Ook praktisch voor het appartement of de kleinere woonkamer/keuken, waarbij je de stoelen makkelijk aan de kant wil kunnen zetten.

De Rijoka is vervaardigd van degelijk en nagenoeg onverwoestbaar materiaal. Ideaal voor het huishouden, gebruik in de tuin of op de camping. Ze zijn namelijk goed bestand tegen vuil en vocht en makkelijk afwasbaar. Het hoogwaardig materiaal wordt ook nauwelijks beïnvloed door UV-zonlicht. In de prijs zitten maar liefst vier stoelen inbegrepen. Mocht je een bijbehorende tafel willen, dan is deze ook te bestellen.

Rijoka Inklapbare Stoelen – controleer de voorraad

Een aankooptip van onze expert

Er zijn veel dingen om rekening mee te houden. De beste klapstoel heeft een hoog draaggewicht. Deze moet minimaal 80 kg kunnen dragen, en hiermee dus de gemiddelde volwassenen (mannen wegen veelal meer dan vrouwen). Ook het materiaal speelt mee, want sommige materialen zijn uitermate geschikt voor buiten of vochtige omstandigheden. Dan nog de stof. Velvet ziet er luxueus uit maar kan slecht tegen vocht. Wel is het met een doekje afwasbaar. Kunststof is erg makkelijk in onderhoud.

De camping vouwstoel

Een populair model is de camping vouwstoel, die ook veel als vissersstoel wordt gebruikt. Deze stoel is van een waterafstotende stof dat op een metalen vouwbaar frame is gemonteerd. Dankzij het gebruik van lichtgewicht materialen is de klapstoel eenvoudig mee te nemen en compact op te bergen.

Het is echter niet de meest praktische oplossing voor gebruik in het huishouden of in de tuin. Koop een camping vouwstoel daarom alleen voor gebruik op de camping of buitenactiviteiten. Niet om de gasten op te laten zitten.