Beste klaptelefoon, de opvouwbare telefoon

Vroeger had je de opvouwbare gsm, die was erg compact. Hij paste in een vuist maar het schermpje was wel klein. De klaptelefoon is terug van weggeweest, maar is ook als opvouwbare smartphone verkrijgbaar. Deze heeft een dubbel scherm, waardoor het lijkt alsof je een tablet met je meevoert. Samsung, Motorola en een andere merken hebben klaptelefoons in hun assortiment.

Klaptelefoon van Samsung

Vouwtelefoons zijn duurder dan vroeger, maar ze bieden ook meer mogelijkheden. Zodra je de telefoon openklapt neem je een gesprek aan. Of je begint direct met het typen van een bericht. Samsung heeft een aantal eenvoudige klaptelefoons in het assortiment, maar ook geavanceerde smartphones die je kunt vouwen.

De Samsung E1272 is een eenvoudig model die nog het meest aan een gsm en doet denken. Om het maar direct te verklappen: hij werkt ook als gsm, maar dan uitgerust van een verbeterd scherm. Hij is voorzien van een fysiek toetsenbord en hierdoor praktisch in gebruik. Er is geen wifi of gps aanwezig, het gaat dus echt om een eenvoudig modelletje. Misschien geschikt als reservetoestel.

De Samsung Galaxy Z Flip moet je zeker even bekijken. Uitgevouwen heeft dit model een 6,7 inch scherm en een dubbele hoofdcamera (12 MP). Er is voldoende opslagruimte aanwezig en je maakt gebruik van het mobiele 5G netwerk (of wifi).

Samsung Galaxy Z Flip – bekijk de prijs

De Nokia modellen

Wie kent de Nokia gsm’s nog, die waren heel stevig en stabiel. Je kon ze letterlijk tegen een muur gooien zonder dat ze kapot gingen. Vooral de klaptelefoons waren erg populair. Nokia produceert deze nog steeds, maar dan in een modern jasje.

Een bekende is de 2720 Flip met 4G ondersteuning. Het leuke aan dit model is dat hij niet alleen in het zwart maar ook in het rood verkrijgbaar is, een aanrader wanneer je extra op wil vallen. Op deze klassieke telefoon staan een aantal apps voorgeïnstalleerd. Dat zijn onder andere WhatsApp, Facebook en Google Maps. Ook maak je gebruik van de spraakgestuurde Google Assistent.

Er is een noodknop op deze vou telefoon aanwezig. Dit maakt hem ook geschikt als seniortelefoon of wanneer je op trektocht gaat. Dit model is ontworpen voor gebruik op het wifinetwerk en is uitgerust met gps én Bluetooth 4.2.

Nokia 2720 Flip – check de voorraad

De Motorola klaptelefoon

Ben je nog steeds op zoek naar de beste klaptelefoon, dan zou je er een van Motorola moeten overwegen. Bijvoorbeeld de Motorola Razr, een van de bekendste modellen op het gebied van klassieke vouwtelefoons. Het laatste model is van 2020 en voorzien van een 6,2 inch scherm. De Snapdragon 765G processor met 8 GB werkgeheugen levert geweldige prestaties.

Motorola Razr – prijslijst

Andere klaptelefoons

Verlang je terug naar vroegere tijden en heb je graag een klaptelefoon in je hand? Naast Samsung, Nokia en Motorola zijn er nog een aantal modellen te koop.

De Alcatel Go Flip 3 is hier een van. Het gaat om een basic model met 4G ondersteuning. Hij is voorzien van een mooi toetsenbordontwerp waarmee je makkelijk navigeert. Naast 4G ondersteunt hij ook wifi, Bluetooth en gps. Het is zelfs mogelijk om een SD-kaart in gebruik te nemen.

De LG B470 is vooral heel eenvoudig in gebruik en laaggeprijsd. Maar het is geen smartphone dus er zijn ook geen apps of geavanceerde functies aanwezig. De Jitterbug Flip2 is al wat uitgebreider, maar nog steeds beperkt. Dit model is in Europa niet tot nauwelijks verkrijgbaar maar is in Amerika wel populair, en dan met name onder senioren.

Een vouwtelefoon of klaptelefoon

Feitelijk is er wel verschil tussen een vouwtelefoon, die ook wel de opvouwbare smartphone wordt genoemd, en een klaptelefoon. Met een klaptelefoon wordt vaak de oudere gsm bedoeld. Gelukkig zijn die weer terug op de markt, met verbeterde functies en een moderne uitstraling. Je kunt dus nog steeds profiteren van de herinneringen aan vroeger, maar dan veel beter.

De klaptelefoon is geliefd onder ouderen, mede door het fysieke toetsenbord. En hij werkt altijd, ook wanneer je in de regen staat. Hierdoor is hij uitermate geschikt voor buitenactiviteiten.