Beste KVM Switch – een opgeruimd bureau

Velen hebben meerdere computers of laptops in huis. Die zijn allemaal verbonden met randapparatuur, en dit kan veel rommel geven. Rondslingerende kabels zijn verleden tijd met de KVM switch. Hiermee deel je randapparatuur zoals het toetsenbord, monitor en muis met meerdere apparaten. Let bij aankoop goed op het aantal en type aansluitingen.

Ugreen USB 3.0 Switch

Wanneer je regelmatig tussen twee computerapparaten switcht, dan weet je hoe lastig het is om over te schakelen van toetsenbord en muis. Maar ook het werken met twee verschillende schermen kan lastig zijn. De Ugreen USB 3.0 Switch is de perfecte oplossing voor dit probleem. Je wisselt snel USB-apparaten tussen twee pc’s of laptops. Dit betekent dat je met een en dezelfde toetsenbord, muis, printer, webcam en andere apparatuur werkt.

Het bespaart je een hoop extra kabels en apparatuur, of het omzetten van al deze apparaten. Met slechts één druk op de knop zet je de schakelaar om. Zo werk je het ene moment op computer 1 en het andere moment op computer 2.

Dit is het beste model want hij is uitgerust met vier USB 3.0 poorten. Het blauwe ledlampje geeft aan welke computer actief is. We vinden het een geweldige uitvinding en gezien de prijs-kwaliteitverhouding verdient de Ugreen USB 3.0 Switch een aanbeveling.

Ugreen USB 3.0 Switch – bestellen

HDMI KVM switch

Deze HDMI-switch deelt randapparatuur waaronder USB apparaten, hoofdtelefoons, luidsprekers en een monitor. Dit maakt het mogelijk om snel en efficiënt tussen computers of laptops te switchen. Deze KVW switch ondersteunt een 4K- weergave, waarbij het belangrijk is dat je beide beeldschermen op dezelfde resolutie instelt.

Naast ondersteuning voor de monitor is deze switch ook te gebruiken voor gameconsoles waaronder de PlayStation 4 en PlayStation 5, de Xbox One en de Nintendo Switch. Het werkt op verschillende systemen waarbij Windows XP/Vista de minimumvereiste is. Verder werkt deze KVM-switch ook op Mac computers/MacBooks.

Jidetech HDMI switch – check de prijs

NÖRDIC KVM-100

Je randapparatuur met maximaal vier computers delen, dan is de NÖRDIC KVM-100 de beste keuze. Hij beschikt over de volgende in- en uitgangen:

  • 4X HDMI en 4X USB-ingangen
  • 1X HDMI en 4X USB A 2.0 uitgangen

Het apparaat geeft ondersteuning voor toetsenborden en draadloze muizen. Ook is hij geschikt voor het aansluiten van een USB-stick of externe harde schijf. Uiteraard ook geschikt voor HDMI-apparatuur waaronder een monitor of gameconsole.

Dit model ondersteunt een hoge resolutie van 3840 × 2160 (60 Hz), en uiteraard ook lagere resoluties. De NÖRDIC KVM-100 is uitermate geschikt voor alle Windows PC, het Linux besturingssysteem en MacOs. Hij wordt geleverd inclusief de benodigde kabels, een USB oplaadkabel, de schakelkast en een handleiding. Gezien de prijs (ongeveer € 72) is dit een topmodel van hoge kwaliteit.

NÖRDIC KVM-100 – op voorraad

Een kleine deelschakelaar

Bij Amazon vonden we een kleine USB 3.0 deelschakelaar (ongeveer $ 15). Dit apparaat beschikt over twee USB-poorten en we hebben hem natuurlijk uitvoerig bekeken. We kwamen al snel tot de conclusie dat het niet de meest logische keuze is. Er zijn te weinig USB-poorten aanwezig waardoor je niet praktisch kunt wisselen tussen de aangesloten computers. Je mist toch altijd iets waardoor je alsnog kabels moet omwisselen. Het is echt aan te raden voor een KVM switch met minimaal 4 USB-poorten gegaan.

Hoe we tot een beoordeling kwamen

We maken dankbaar gebruik van de KVM-switch. Dat is ook wel nodig want met het schrijven van tientallen artikelen per dag werken we op meerdere computers. Dat bracht Toppie3 op het idee om een review over de KVM switch te schrijven. Hierbij bekeken we tientallen switchen bij verschillende webwinkels in Nederland, België en buiten Europa.

We waren verrast over de betaalbaarheid van de meeste KVM-switches. Uiteraard bekeken we ook de duurdere modellen maar kwamen tot de conclusie dat die niet altijd meerwaarde hebben. Aan de andere kant waren de hele goedkope modellen niet van een perfecte kwaliteit of hadden simpelweg te weinig USB-aansluitingen. Zo zijn we tot een goede beoordeling gekomen.