Beste labelprinter voor webshops

Het verzenden van pakketten vraagt veel tijd, al helemaal wanneer het op verzendlabels aankomt. Wanneer het label niet goed leesbaar is dan zorgt dit voor problemen. Maak gebruik van een labelprinter v.oor de webshop en maak zelf verzendetiketten. Dit betekent efficiënt en tegen lage kosten labels printen. Oftewel: structuur en organisatie binnen het bedrijf.

DYMO Labelprinter 450

Een geweldige keuze wanneer je een betrouwbare labelprinter zoekt.  Je print zorgeloos en snel labels en etiketten af, zeer geschikt voor de webshop. Maar ook voor op kantoor of thuisgebruik. Naast het printen van verzendlabels is deze ook geschikt voor barcode-etiketten en dossiermapetiketten.

Voor dit model heb je geen inkt of toner nodig. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van de vernieuwende thermische printtechnologie. Dit model drukt af in een hogere 300 dpi kwaliteit. Etiketten zijn hierdoor altijd goed afleesbaar en scanbaar. Hij is als standaardmodel (ongeveer € 200) of als duoprinter (gemiddeld € 270) verkrijgbaar.

DYMO Labelprinter 450 – bekijk de voorraad

Brother QL-700 – LabelPrinter

Een labelprinter is veelzijdig in gebruik. Hij biedt de mogelijkheid tot het afdrukken van verzendlabels van een hoogwaardige kwaliteit. Naam en adres, de tracking barcode of andere informatie staat perfect op het label. De Brother QL-700 is onmisbaar voor elk e-commercebedrijf. Het werkt middels de thermische printtechnologie waardoor het bijvullen van inkt niet nodig is.

Dit apparaat is zo geavanceerd dat het zelfs tot een lengte van 1 meter kan afdrukken, bijvoorbeeld voor het aanmaken van bewegwijzering. Hij weet tot maar liefst 93 labels per minuut te creëren. Omdat er een automatische snijeenheid aanwezig is gaat het afdrukken supersnel.

Met een afdrukresolutie van 300 dpi kan en mag je de hoogste kwaliteit verwachten. Deze labelprinter is voorzien van ingebouwde software en wordt geleverd inclusief een USB-kabel en gebruikshandleiding. Ook is er thermisch papier aanwezig. De aanschafprijs ligt rond de € 92 maar dan heb je ook de beste labelprinter voor de webshop.

Brother QL-700 – bestellen

DULA XP-470B

Voor sommige webshop eigenaren is lastig om een betrouwbare labelprinter te vinden. De DULA XP-470B komt naar onze mening toch wel heel dicht bij het meest betrouwbare en geavanceerdere model. Toegeven dat hij niet goedkoop is, maar gezien de specificaties wel een uitstekende keuze.

Hij heeft een extreem hoge printsnelheid van 127 mm/s. De resolutie van 203 dpi mag misschien wat minder zijn dan bij andere modellen, maar hij is multifunctioneel inzetbaar. Hij is namelijk niet alleen geschikt voor webshops maar ook op kantoren, binnen de zorg en de detailhandel. Daarnaast is het een model dat veel binnen de logistieke sector wordt ingezet.

Hij is uitermate geschikt voor het printen van officiële verzendlabels van DHL, PostNL en andere pakketdiensten. De maximale printbreedte bedraagt 108 mm en de maximale printlengte 2286 mm.

DULA XP-470B – controleer de voorraad

De keuze voor een labelprinter

Eigenlijk zijn verzendlabelprinters onmisbare en geweldige apparaten. Ze nemen veel werk uit handen en zijn kostenbesparend. Dankzij de multifunctionele inzetbaarheid is het apparaat toepasbaar binnen verschillende branches. Vooral voor het kleine e-commercebedrijf is dit een waardevolle investering.

Enkele aandachtspunten wanneer je deze printer aankoopt

Bij het kiezen van de beste verzendlabel printer is het goed om te kijken of het apparaat compatibel is met de PC, laptop of het verzendplatform. De printer moet makkelijk verbinding maken met de bedrijfsconfiguratie. Een wifiverbinding is hierbij de meest praktische keuze, maar aansluiting middels een kabel volstaat in veel gevallen ook.

Sommige printers weten tot 100 labels per minuut te maken, anderen hebben een lagere capaciteit. Grote webshops hebben waarschijnlijk behoefte aan een snelle labelprinter. Voor de kleine webshop is dit minder belangrijk.

De afmeting van de labels is ook een overwegende factor. Wanneer het mogelijk is om labels in verschillende formaten af te drukken, dan heeft dit zeker de voorkeur. Kijk ook even goed naar de resolutie. Een ongekend hoge resolutie wil niet zeggen dat dit de allerbeste keuze is. Toch is het belangrijk dat de labels voldoende scherp zijn.