Beste legpuzzels voor urenlang plezier

De oudste legpuzzel dateert van 1760, gemaakt van een kaart van Groot-Brittannië. Inmiddels zijn legpuzzels niet meer weg te denken en dienen ze ter ontspanning en afleiding. De beste puzzels zijn van een hoge kwaliteit. Ravensburger is een goed merk, maar ook de Jan van Haasteren puzzels zijn erg populair.

Jan van Haasteren Beurs van de Toekomst

Het genot en plezier van een legpuzzel die helemaal voltooid is, er is weinig wat meer voldoening geeft. De Jan van Haasteren puzzels zijn altijd bijzonder en geven extra veel puzzelplezier. Ze kenmerken zich door humoristische scènes. In elke puzzel zit ook een haaienvin en een sinterklaas verborgen.

De Beurs van de Toekomst is een van de meest populaire puzzels van deze maker. De beroemde haaienvin wordt in deze puzzel van een windturbine voorzien en er zijn ook andere nieuwe uitvindingen zichtbaar. Met 1000 puzzelstukjes ben je wel enkele uren zoet. Met het oog op de toekomst wordt er bij het verpakken geen gebruik gemaakt van krimpfolie of plastic zakjes. Dit betekent dat het niet alleen de beste legpuzzel is, maar ook hartstikke duurzaam.

Beurs van de Toekomst – bestel

Wasgij Mystery Efteling Wereld Vol Wonderen

De puzzels van Wasgij hebben verbluffende illustraties en ze doen een beroep op je intelligentie. Kan jij een mysterie oplossen? Bij elke puzzel moet er een probleem of zaak worden opgelost. Jij bent hier de aangewezen persoon voor.

In de puzzel Efteling wereld Vol Verwonderen moet Pardoes proberen om bezoekers de magie te laten vinden. Hij zwaait met de magische twinkeltoorts en wat er dan gebeurt, daar kom je tijdens het puzzelen achter. Het is een van de meest bijzondere puzzels waarbij het resultaat er anders uitziet dan wat op de doos staat. Je moet je dus echt in kunnen leven en er rekening mee houden dat het puzzelen ook wat meer tijd in beslag neemt.

Deze legpuzzel bestaat uit 1000 stukjes. Naast de Efteling puzzel heb je ook keuze uit vele andere variaties.

Efteling Wereld Vol Wonderen – bestellen

Ravensburger puzzel Fleroux Utrecht

Ook Ravensburger is een briljante maker van de beste legpuzzels. Deze Utrecht variant van 1000 stukjes is vooral een must voor mensen die in of rondom Utrecht wonen. Maar eigenlijk voor iedereen, want deze prachtige stad is een bezoek meer dan de moeite waard. Heb je behoefte aan een legpuzzel van andere steden dan zijn die ook verkrijgbaar. Denk hierbij aan Groningen, Antwerpen of Amsterdam.

De kwaliteit van deze puzzels is ongekend hoog. Het stevige materiaal is duurzaam dus we kunnen deze legpuzzel van harte aanbevelen. Het zijn niet alleen leuke puzzels voor jezelf maar ook om naar iemand in het buitenland sturen. Bijvoorbeeld na immigratie, waarbij iemand heimwee heeft naar de oude stad.

Ook deze puzzel bestaat uit 1000 stukjes en is geschikt voor iedereen vanaf ongeveer 12 jaar oud. Voor jongeren kinderen zijn puzzels van 500 stukjes (of minder) verkrijgbaar. Deze hebben een ander onderwerp wat kinderen veel meer aanspreekt.

Fleroux Utrecht – bekijk de voorraad

Andere legpuzzels die een aanbeveling verdienen

Ter gelegenheid van de 75e verjaardag van André van Duin is er een unieke legpuzzel uitgebracht. De puzzel toont de verschillende typetjes die van Duin ooit heeft gespeeld, rondom het thema Heel Holland Bakt. Want dat is het programma waar senior André van Duin zich op heeft gestort. Een leuke legpuzzel van 1000 stukjes voor de echte fans.

De leukste kinderpuzzel is de Ravensburger PAW Patrol. In de doos zitten maar liefst vier puzzels met 12-24 stukjes. Zeer geschikt voor kinderen vanaf drie jaar oud. Deze set kost ongeveer € 10 en is een leuk cadeau voor een verjaardag of een feestdag.

Waarom we legpuzzels onderzocht hebben

Tegenwoordig zit iedereen op zijn smartphone of tablet, er is nog maar weinig interactie. Zelfs op een feestje moet je mensen een WhatsApp-bericht sturen om contact met ze te krijgen. Buiten weinig sociale contacten wordt er nog minder aan spelletjes of ontspanning gedaan. Velen denken dat de smartphone voor voldoende ontspanning zoals. Dat klopt natuurlijk niet, want puzzelen is zoveel leuker maar nog niet door de nieuwe generatie ontdekt.

Iedereen zou zich eens moeten verdiepen in de leuke legpuzzels die verkrijgbaar zijn. Het voltooien van een puzzel duurt enkele uurtjes, waarbij je de grootste voldoening ervaart. Heel wat anders dan een digitaal spel spelen, en ook nog eens vele malen leuker. Om je te helpen bij het vinden van een goede of leuke legpuzzel zijn we het onderzoek gestart. We keken niet alleen maar het onderwerp van de puzzel maar ook het aantal stukjes en de kwaliteit. Dit heeft uiteindelijk tot deze toplijst geleid.