Beste monitor voor de smartphone

Is de aanschaf van een computer of laptop te duur of staat het apparaat niet in de buurt? Je kunt de smartphone aan een monitor koppelen en op deze manier als desktop gebruiken. Hierbij is het handig wanneer je over een smartphone met desktopmodus beschikt. Samsung heeft hem ingebouwd, en ook Huawei en Google doen dit. Nu alleen nog een goede monitor voor de smartphone scoren.

ASUS ZenScreen Touch MB16AHP

Een van de beste draagbare monitors voor de smartphone is de ASUS ZenScreen MB16AHP. Hij heeft een 16 inch full HD scherm, een ingebouwde accu en ingebouwde speakers. Een toetsenbord is niet nodig want je werkt middels het touchscreenscherm.

Aansluiting op de smartphone is heel eenvoudig, er is een USB-C aansluiting aanwezig. Met slechts één kabel zorg je voor een overdracht van beeld en audio. De accu gaat tot wel 4 uur mee en het opladen gaat middels de quick-charge technologie ontzettend snel.

Het is de ideale monitor voor onderweg. Je koppelt hem niet alleen aan de smartphone maar ook aan de tablet of misschien wel de laptop. Bij bestellingen ontvang je naast de monitor ook een beschermende hoes, USB-C naar USB-A kabel en een displayport kabel. Hij kost iets meer dan € 320 en is niet de goedkoopste, maar naar onze mening wel een van de betere keuzes.

ASUS MB16AHP – bestellen

Stane Polestar – IPS Portable monitor

Onze tweede keuze is de Stane Polestar, die voor ongeveer € 299 verkrijgbaar is. Dit is iets goedkoper en past mogelijk binnen je budget. Het scherm is 15,6 inch groot en biedt een full Hd- kijkervaring. De helderheid van 350 nits zorgt ervoor dat je ook met invallend zonlicht nog steeds een perfect zicht hebt.

De stereoluidsprekers zijn ingebouwd, dus een film of serie kijken moet geen probleem zijn. De accu gaat redelijk lang mee en optioneel is er een powerbank verkrijgbaar. Hij weegt slechts 670 g en is inklapbaar. Het is een van de lichtere modellen die we tegen kwamen. De Stane Polestar wordt geleverd inclusief benodigde bekabeling waaronder ook een HDMI-kabel. Verder zit er een smartcase bij.

Stane Polestar – bekijk voorraad

Acer PM161Q

Acer staat bekend om de hoge kwaliteit desktop pc’s, laptops en monitoren. Wanneer je op zoek bent naar de beste monitor voor de smartphone en ook nog eens tegen een goede prijs, dan zou je de Acer PM161Q zeker moeten overwegen. Dit model heeft een 15,6 inch full HD scherm met een ververssnelheid van 60 Hz. Zowel de kijkhoek als de kleurweergave zijn uitstekend en beter dan bij andere panelen.

Horizontaal of verticaal werken, dankzij de ingebouwde standaard zet je de monitor in de gewenste positie. Sluit de smartphone op de USB-poort aan, maar je kunt hem ook aan de laptop of tablet koppelen. Afhankelijk van de poort op de laptop is het ook mogelijk om deze monitor gelijktijdig op te laden.

De ingebouwde accu gaat voldoende lang mee en is eenvoudig op te laden. Het is een goed model om vanaf je smartphone te werken, te gamen, sociale media te volgen of een film of serie te kijken. De aanschafprijs van ongeveer € 149 valt echt wel mee.

Acer PM161Q – voorraad

Waar je op moet letten bij aankoop van een smartphone monitor

Er zijn niet zo gek veel smartphone monitors verkrijgbaar, fabrikanten houden zich hier niet echt mee bezig. Maar de modellen die wel op de markt zijn bieden bijna allemaal een goede kwaliteit. Het is vooral belangrijk om naar de capaciteit van de batterij te kijken. Ook de afmeting van het scherm speelt mee, want je wil fatsoenlijk kunnen werken, gamen of een video kijken.

De duurdere modellen bieden een uitstekende kijkervaring, uitermate geschikt voor de ondernemer, het thuiskantoor of wanneer je veel onderweg bent.

Zo hebben we een selectie gemaakt

Toppie3 brengt dag in dag uit veel achter de laptop, computer en smartphone door. We weten als geen ander dat onderweg werken of iets op locatie doen soms ook nodig is.  Sommige smartphones beschikken over een desktopversie waardoor je het jezelf makkelijker maakt. Maar zelfs zonder die modus is een monitor voor de smartphone heel handig gebleken. We hebben dan ook veel aandacht aan de verschillende modellen besteed en ook gekeken wat ander gebruikers ervan vonden.