Beste muggenbestrijding in en rondom de woning

Muggen zijn niet alleen hinderlijk maar ze kunnen ook ziekten overbrengen. Niemand loopt graag met jeukende muggenbulten rond. Muggenbestrijding is vooral in het voorjaar en de zomer belangrijk. Dit kan op verschillende manieren, van het gebruik van een klamboe tot het effectieve gif.

De muggenspiraal

In Europa maken we veel gebruik van de klamboe, citronella kaars en andere twijfelachtige middelen. Er zijn maar weinig mensen die echt bekend zijn met de muggen spiraal. Dit schaaltje werkt met spiralen citronella die een lange brandduur hebben. Tijdens het branden laat de spiraal een geur vrij die hinderlijk moet zijn voor muggen.

Het is een goedkope optie om aan muggenbestrijding te doen, en vooral geschikt voor gebruik op het terras of in de tuin. Het is niet 100% bewezen dat citronella ook echt tegen muggen werkt, maar de rook houdt insecten op een afstand. Bovendien wordt de geur door mensen als prettig en ontspannen ervaren. Dus het heeft wel degelijk een effectieve werking, maar dan op een eigen manier.

Muggenspiraal – bekijk het aanbod

Het gebruik van een muggenlamp

Muggen kunnen je nachtenlang wakker houden. Het zijn de vrouwtjes die bloed zuigen en dus als hinderlijk worden ervaren. De mannetjes eten alleen bloemennectar en zullen je niet lastigvallen. Wanneer je veel last hebt van muggen in de woning dan kan een muggenlamp uitkomst bieden.

Deze lamp zendt UV-licht uit. Muggen maar ook andere insecten worden door dit licht aangetrokken. Zodra ze richting de lamp vliegen komen ze met een elektrische rooster in contact. Ze worden geëlektrocuteerd en verdwijnen in het opvangbakje. Andere modellen werken met UV-licht en een zuigertje, waarbij de mug ook verdwijnt.

Wanneer je ‘s nachts niet wakker wil liggen van zoemende muggen of geknetter van stervende insecten, dan kun je beter voor de insectenlamp met zuiger kiezen. Voor in de woonkamer is het model met elektrische rooster weer een goede keuze. Het is in ieder geval de beste muggenbestrijding voor de woning, op kantoor of binnen de horeca.

Muggenlampen – op voorraad

Een klamboe rond het bed

Met een klamboe creëer je een mugveilige en sfeervolle slaapplek. Dit fijnmazig gordijn weert niet alleen muggen maar ook andere hinderlijke insecten. Sommige klamboes zijn met gif behandeld en werken nog eens extra effectief. Helaas mogen deze modellen niet gebruikt worden bij kinderen of zwangere vrouwen. Daarnaast is een met gif behandelde klamboe niet verstandig wanneer je last hebt van ademhalingsproblemen of andere medische klachten.

Een klamboe is opvouwbaar en hierdoor makkelijk mee te nemen. Neem er zeker een mee op vakantie, want hier kan het aantal muggen groter zijn dan in Nederland of België. Dit product lost de aanwezigheid van muggen niet op, maar zorgt wel voor een gezonde en goede nachtrust. Bovendien heeft het een geweldige uitstraling, en dat heeft ook een meerwaarde.

Klamboes – prijslijst

Een spray afweermiddel

De beste strijd tegen muggen is het gebruik van een spray afweermiddel. DEET spray je op de huid of kleding, waardoor muggen wegblijven. Ideaal voor op vakantie, maar voor dagelijks gebruik wordt dit wel erg duur. Bovendien blijven de muggen aanwezig maar verplaatsen ze zich. Binnenshuis kun je toch het beste gebruik maken van een goede muggenlamp.

In de tuin of op het terras ga je voor de muggenspiraal, eventueel in combinatie met een insectenwerend middel. Op vakantie neem je altijd DEET mee en eventueel een klamboe. Verrijk je slaapkamer met de mooiste klamboes, die je ook in de winter laat hangen. Gewoon omdat het zo mooi staat.

Een ventilator is ook effectief

Een stevige bries zorgt ervoor dat muggen niet kunnen vliegen. Wanneer je een ventilator in de buurt plaatst dan weet je zeker dat deze insecten niet naar je toe komen. Richt hem op het bed of op het terras en je geniet van veel rust. Dit betekent dat een eenvoudige ventilator ook al een uitstekende muggenbestrijding is.