Beste onderzetters voor glazen en mokken

Een tafel met kringen? Dat ziet niet uit en is ook makkelijk te voorkomen. Gebruik onderzetters voor glazen, kopjes en mokken. Het is niet zomaar dat ze hier binnen de horeca dankbaar gebruik van maken, dus je zou het ook thuis moeten doen. Vind je het moeilijk om een onderzetter naar je smaak te vinden, dan levert deze keuzehulp zeker een bijdrage.

Sincer vilt en bamboe

Het is verbazend om te zien hoe nonchalant we met onze kostbare meubels omgaan. We zetten glazen fris en bier of mokken met hete drank zonder bescherming op de tafel. Dit kan tot vervelende en blijvende kringen leiden, die je er niet meer uit krijgt. Voorkom dit soort problemen met goede onderzetters.

Wanneer je nadenkt over de beste onderzetters, dan moet je ook je gedachten laten gaan over het milieu en de toekomst van de aarde. De Sincer vilten onderzetters zijn vervaardigd van natuurlijke materialen. Deze ronde onderzetters zitten in een bamboe houder, alweer een natuurlijk materiaal.

Er is gebruik gemaakt van een premiumkwaliteit vilt, zodat je verzekerd bent van een lange levensduur. Ze beschadigen de tafel niet, dus je kunt er gerust mee schuiven. Mochten ze nat worden dan zijn ze ook nog eens sneldrogend. Vilt is zelfs afwasbaar, dus wanneer er een vlekje op zit dan reken je hier snel mee af. In de verpakking zit een bamboehouder met 10 mooie vilten onderzetters.

Sincer Vilten Onderzetters – bestellen

Luxify leren onderzetters met houder

Bij de aanschaf van onderzetters voor glazen en mokken moet je er rekening mee houden dat sommige materialen vloeistof absorberen. Dit gebeurt sneller bij de vilten modellen, maar zeker niet wanneer het om steen gaat. Het nadeel van steen is dat het vocht zich onder het glas ophoopt. Zodra je het glas optilt druipt het vocht er vanaf en belandt alsnog op de tafel.

Onderzetters van leder zitten een beetje tussen vilt en steen in. Ze absorberen overtollig vocht maar voorkomen dat condens onder het glas of de mok blijft hangen. Vooral kunstleder is een van de beste keuzes. Omdat kunstleder niet doornat wordt, is het snel weer bruikbaar. Bovendien is het materiaal makkelijk afwasbaar.

Deze set bestaat uit 16 luxe kunstlederen onderzetters in de kleur zwart, voorzien van een bijpassende houder. Zijn dit er net wat teveel? Kies dan uit 6 of 10 stuks, geschikt voor de kleinere gezinnen. Plaats niet alleen op de salontafel maar ook op de eettafel een setje, dan weet je zeker dat alle tafels in huis lang mooi blijven.

Luxify leren onderzetters – bekijk de prijs

LP Vinyl Onderzetters

Voor de muziekliefhebber zijn deze bijzondere LP onderzetters ontworpen. Deze retro modellen passen binnen elk interieur. Aan de onderkant is er een antislip coating aangebracht zodat ze niet wegglijden. De bovenkant beschikt over een afwasbare laag wat het onderhoud er natuurlijk alleen maar makkelijker op maakt.

Koop deze voor jezelf of om er iemand anders blij mee te maken. Denk hierbij aan de disjockey, de retroliefhebber of je partner, vriend/vriendin die zo graag een feestcafé bezoekt. Maar ook voor iedereen die van nostalgie houdt. Bovendien passen ze perfect bij een retro inrichting.

Je hebt keuze uit verschillende setjes van kunststof/siliconen materiaal. Uiteraard is het materiaal waterafstotend en hittebestendig. Sommige setjes zijn voorzien van een houder in de vorm van een LP-speler. De diameter van de onderzetters bedraagt ongeveer 10,5 cm.

LP onderzetters – assortiment

Modellen van steen of kurk

Wanneer je een houten of natuurstenen tafel hebt dan past hier de stenen onderzetter goed bij. Wees voorzichtig met een glazen tafel, dit gaat niet goed samen met materiaal van steen. Wanneer de stenen onderzetter op het glazen tafelblad valt dan ontstaat er een kras of misschien wel een onherstelbare beschadiging.

Stenen of glazen onderzetters zijn hittebestendig en hierdoor geschikt voor koude en warme dranken. Ook weren ze het vocht. Dit kan ook een nadeel zijn want het vocht blijft hierdoor onder het glas of de mok zitten, wat voor een hoop narigheid zorgt. Kijk dus even of de stenen modellen wel zo praktisch zijn.

Kurk is een goedkoop materiaal en erg populair als onderzetter, zowel voor glazen, mokken als pannen. Het nadeel van dit materiaal is dat het snel scheurt en ook een minimalistische uitstraling heeft. Het natuurlijk materiaal neemt wel goed vocht op, maar kan uiteindelijk gaan schimmelen. Dit zijn zaken om even bij stil te staan voordat je een aankoop doet.