Beste paraplu van 2022

Nederland staat bekend als een land met veel regen. Niemand zit te wachten op een nat pak, maar soms moet je toch echt naar buiten. Een goede paraplu is onmisbaar en voorkomt een hoop ergernis en ellende. Vaak denk je helemaal niet na over de aankoop van een plu, en ga je voor het eerste model dat je tegenkomt. Toch is het goed om hier eens over na te denken, want we hebben verschillende modellen bekeken.

De transparante paraplu

Tijd om naar de winkel te gaan of de hond uit te laten. Je zal zien dat er net een regenbui losbarst. Dat moet altijd gebeuren wanneer je naar buiten moet. Een goede paraplu is onmisbaar, maar je wil wel zichtbaar blijven. De transparante paraplu heb je misschien al eens in televisieprogramma’s voorbij zien komen. De programmamakers kiezen hiervoor omdat de presentator of kandidaten dan goed zichtbaar zijn. Maar ook de gebruiker heeft goed zicht op het verkeer en wat om zich heen gebeurt.

Eigenlijk is de transparante versie langzaam een trend aan het worden. Verspil geen geld aan goedkope paraplu’s maar ga voor dit fatsoenlijk model. Hij is meer dan de moeite waard, en leuk om mee over straat te lopen. Daarnaast is het ook het ideale item op een druilerige dag tijdens een bruiloft of evenement.

Er is keuze uit verschillende varianten en modellen, of eventueel met printje. Je betaalt tussen de € 14 en € 25 per stuk. Goedkoper moet je ze niet nemen want dan wordt de kwaliteit twijfelachtig.

Transparante paraplu’s – bekijk het assortiment

Hebben: de regenboog umbrella

Achter de wolken schijnt altijd de zon en vaak verschijnt dan ook de regenboog. Het is misschien de goden verzoeken maar van deze regenboog paraplu worden we blij. Het geeft een goed gevoel want je weet dat het zonnetje snel weer doorkomt.

De regenboog heeft ook een bijzondere betekenis. Het is het symbool voor de verbinding tussen hemel en aarde. De regenboogvlag is kenmerkend voor de LHTBI- gemeenschap. Door met dit regenboogitem rond te lopen zend je dus verschillende boodschappen uit, van vrolijkheid tot eensgezindheid.

Het is echt zo’n modelletje die je gewoon moet hebben. Hij is er in verschillende afmetingen. De kinderparaplu heeft een doorsnede van 68 cm, het normale model ongeveer 90 cm en de golfparaplu is maar liefst 130 cm groot. Voor elke versie ga jij?

Regenboog paraplu – bestellen

Door weer en wind met de stormparaplu

Nu worden we wat serieuzer want het weer slaat om. In Nederland en België kan het soms flink stormen. Vooral in de zomermaanden kun je hierdoor worden overvallen. Bereid je goed voor en ga met een stormparaplu over straat. Het frame is dusdanig ontworpen dat hij niet zomaar omklapt. Maar mocht een stevige wind er toch vat op krijgen, dan is het frame ook eenvoudig weer terug te klappen. Zonder dat er beschadigingen achterblijven.

De stormvariant is hiermee de beste paraplu voor het wisselvallige West-Europese weer. Je betaalt wel wat meer maar krijgt er een stevig model voor terug. Hij is namelijk getest op windsnelheden tot 100 km/h. Bovendien bieden veel van deze modellen een 99% UV bescherming. Gebruik hem dus ook gerust in de zomermaanden om jezelf te beschermen tegen de hete zon.

Stormparaplu – op voorraad

 De reisparaplu

Wanneer je veel onderweg bent dan weet je als geen ander hoe het omslaande weer je kan verrassen. Eigenlijk zou je altijd een paraplu bij je moeten hebben, maar veel van deze dingen zijn groot en onhandig. Ze passen niet in je tas en zijn te groot om continu in de hand gehouden. De reisparaplu is hier het praktische antwoord op. Dit compacte model vouwt zich automatisch open en sluit zich tot een klein pakketje. Je hoeft alleen nog maar het hoesje eroverheen te doen en je bergt hem makkelijk op.

Het enige nadeel van de reisparaplu is dat hij niet zo stevig is. Je moet hem dan ook zeker niet op de fiets gebruiken of wanneer er een stevige wind staat. Dat verklaart ook waarom er veel kapotte reisparaplu’s in openbare prullenbakken of langs de weg liggen. Naar om hem mee te nemen op reis of voor onderweg is hij zeker geweldig.