Beste parasol voor het balkon

Joekels van parasols domineren de terrassen en privétuinen. Niet iedereen heeft dit tot zijn beschikking, en mogelijk moet je het met een klein tot middelgroot balkon doen. Je hoeft niet direct peentjes te zweten want een parasol voor het balkon is zeker een optie. Deze is compact, kantelbaar en inklapbaar. Een aantal modellen is ook aanpasbaar naar de grotere buitenruimtes.

In Round Parasol

In Nederland hebben we een haatliefde verhouding met de zon. Maandenlang wachten we op de eerste zonnestralen. Maar wanneer hij eenmaal goed schijnt dan klagen we over de warmte. In de tuin kun je nog een schaduwplek opzoeken, maar op het balkon is de zon moeilijker te ontwijken.

De In Round Parasol heeft de perfecte afmeting voor het kleine tot middelgrote balkon. Met een diameter van 246 cm past hij perfect op het balkonterras, in de tuin of je neemt hem mee naar het strand. Dit model is weerbestendig en waterdicht, je kunt hem dus gerust buiten laten staan.

Hij is 90° kantelbaar en biedt 100% bescherming tegen de zon. Door de hoogte van 2,5 m kun je er ook nog eens sfeervolle lampjes of misschien wel een parasolverwarming aanhangen. Dit model is in hoogte verstelbaar waardoor hij ook bedoeld is voor de wat minder hoge balkons. Voor een aanschafprijs van rond de € 50 doe je hier geen verkeerde koop aan.

In Round Parasol – bestellen

Polaza parasol met voetstuk

Met zoveel verschillende modellen kan het een lange zoektocht worden om de beste parasol voor het balkon te vinden. Goed dat je op onze website bent uitgekomen, want we hebben al dat zoekwerk al voor jou verricht. Je hoeft alleen maar achterover te leunen en kennis te maken met de Polaza parasol.

Dit model is volledig in hoogte verstelbaar en past zich dus makkelijk aan. Het gaat hier om een zweefparasol inclusief een voetstuk. Het voordeel van een zweefpersoneel is dat je hem makkelijker naar links en naar rechts beweegt. Beweeg hem met de stand van de zon mee zodat je altijd in de schaduw zit.

Het kwalitatief hoogwaardige doek biedt een uitstekende bescherming tegen schadelijke UV-straling. Ideaal voor mensen met een lichte huid, voor kinderen maar eigenlijk voor iedereen. Te veel UV-straling brengt veranderingen in het DNA aan, wat op de lange duur huidkanker kan veroorzaken. Bovendien krijg je het dankzij de Polaza parasol nooit te warm.

Volledig uitgeklapt heeft dit model een diameter van 240 cm. Hij is dus vooral bedoeld voor de kleinere terrassen of de balkons. Het gebruiksgemak is hoog want je vouwt hem uit middels de handmatige slinger. De sterke stalen paal houdt de parasol stevig op zijn plaats, zelfs wanneer er een flinke wind opsteekt. Dit prachtige model hebben we gezien voor een prijs van ongeveer € 229.

Polaza parasol – bekijk de voorraad

De stoelparasol

Past een standaard parasol niet op het balkon? Geen probleem, er zijn meer dan voldoende oplossingen om toch lekker in de schaduw te zitten. De stoelparasol creëert een persoonlijke en intieme schaduwplek. Dit model bevestig je middels de stevige klem aan de armleuning of de rugleuning van de stoel. Dankzij het klemmechanisme blijft de parasol perfect zitten.

Vervolgens geniet je van het buitenleven zonder hinder te ondervinden van warme zonnestraling. Ideaal voor het lezen van een boek of om gezellig met de partner, familie of vrienden buiten te zitten. Het is ook een mooie oplossing om een jonge baby bescherming te bieden, want je maakt hem makkelijk aan het campingbedje, de kinderwagen of de Maxi-Cosi vast.

De stoelparasol is geheel verstelbaar waardoor je hem eenvoudig met de draaiing van de zon mee beweegt. Zo zorg je ervoor dat je altijd in de schaduw zit. Hij is erg praktisch en compact dus ook eenvoudig mee te nemen, bijvoorbeeld op vakantie, naar het strand of een festival. Hij is verkrijgbaar vanaf € 15, de betere modellen zijn wat duurder.

Stoelparasols – prijslijst

Hoeveel je moet uitgeven aan een parasol voor het balkon

Je hoeft echt geen honderden euro’s uit te geven voor een goede parasol. Maar wanneer je een stijlvol en modern item wil, dan moet je rekenen op een aanschafprijs vanaf € 200. Ook onder de € 100 vind je degelijke parasols. Kijk wel even of er een parasolvoet bijzit of dat je deze nog los aan moet schaffen.

We hebben natuurlijk ook naar de hele goedkope modellen gekeken. Een grote parasol (doorsnede 140 cm) die minder dan € 50 kost is niet de beste keuze. Sommige van deze modellen laten schadelijke UV-straling door of zijn van een twijfelachtige kwaliteit. Ooit hadden we ook een hele goedkope parasol, die bij de eerste de beste windvlaag omkiepte. Hierbij was de stang verbogen waardoor het ding continu scheef in zijn voet stond. Het was een verkeerde aankoop maar van fouten leer je, en we zijn nu erg blij met onze luxe versie.