Beste planten op de babykamer

Het inrichten van het babykamertje vraagt veel creativiteit. Wellicht denk je aan een vrolijke en groene omgeving. Je mag gerust planten op de babykamer zetten, maar kies dan wel de juiste exemplaren uit. De beste planten zijn luchtzuiverend en goed voor de luchtwegen. Hartstikke nuttig en het ziet ook nog eens mooi en rustgevend uit.

De ananasplant

Wist je dat de meeste planten overdag zuurstof maken en ‘s nachts juist zuurstof verbruiken? Daarom worden veel planten op slaapkamers van kwetsbare mensen afgeraden. De ananasplant is hier zeker een uitzondering op want hij maakt juist in de nachtelijke uren zuurstof aan. Dit betekent de hele nacht door een vrije adem, dat vindt baby wel zo prettig.

Deze plant is ook populair om zijn uitstraling. De groene bladeren zijn langgerekt en sprietig, dit geeft hem een tropisch uiterlijk. Met de juiste verzorging zal er bovenin een prachtige ananas verschijnen. In veel gevallen niet voor consumptie geschikt, het gaat hier namelijk om een sierplant. Maar hij ziet wel ontzettend leuk uit.

Deze plant heeft weinig water nodig maar wel voldoende licht. Direct zonlicht is niet aan te raden dus je hoeft hem ook niet in de vensterbank te plaatsen.

Ananasplanten – bekijk assortiment

Aloë Vera

De aloë vera is ook een van de beste planten voor de babykamer. Hij vraagt weinig onderhoud en doet het prima op een halfschaduwplekje. Je hoeft hem dus niet op de vensterbank te plaatsen, hij past ook op een kast, wandplank of ergens anders. Zo richt je de slaapkamer van de baby geheel naar eigen stijl in.

Deze vetplant staat bekend om zijn luchtzuiverende werking. Schadelijke stoffen in de lucht worden moeiteloos door de aloë vera afgebroken. Ideaal op de slaapkamer want baby slaapt hier een stuk beter van. Deze plant is in verschillende hoogtes verkrijgbaar.

Aloë vera – check de prijs

Nog meer goede planten voor op de slaapkamer

Wanneer je voldoende ruimte bij de vensterbank hebt, moet je zeker eens aan een bananenplant denken. Deze tropische plant heeft veel zonlicht nodig, maar zal als tegenprestatie de lucht zuiveren. Met zijn grote bladeren is het een opvallende verschijning. Geef hem een goede verzorging en hij zal tot wel een meter hoog worden. In de zomermaanden mag hij gerust buiten staan, daar doe je de bananenplant een plezier mee.

Een andere aanrader is de pannenkoekenplant. Deze heeft ronde bladeren waar hij zijn naam aan heeft te danken. Hij vraagt om indirect zonlicht en eenmaal per week water. Hierbij is het aan te raden om de bladeren wekelijks te bevochtigen. De pannenkoekenplant is makkelijk te stekken, waardoor je meerdere exemplaren verkrijgt. Zet er op elke slaapkamer één, en misschien ook wel in de woonkamer.

Niet giftige kamerplanten

Zorg dat een plant altijd buiten het bereik van baby, dreumes of peuter staat. Wanneer je twijfelt kun je beter voor een niet giftige kamerplant gaan. De aloë vera is een exemplaar waarvan het sap binnen de (alternatieve) geneeswijze gebruikt wordt. De pannenkoekenplant en de bananenplant zijn niet giftige kamerplanten. Dit soort planten zijn dus een prima keuze.

Ook de ananasplant kun je veilig neerzetten. Hij is niet giftig voor dieren en mensen. Houd er wel rekening mee dat je de vrucht niet kunt eten, hij is alleen voor de sier bedoeld.

Planten die niet op de slaapkamer thuishoren

Het is bijna altijd gezond om planten in de slaapkamer te zetten. Zelfs wanneer ze snachts zuurstof verbruiken is dit geen probleem, omdat het verbruik ontzettend laag is. Kamerplanten verhogen de luchtvochtigheid, dit is goed voor de luchtwegen en vermindert de kans op droge ogen. Bovendien zorgen ze voor een schone lucht.

Sommige planten kun je beter niet op de slaapkamer neerzetten. Bijvoorbeeld sterk geurende kamerplanten, daar kan de baby last van krijgen. Je weet tenslotte niet of het kind hier  allergisch of gevoelig voor is. Zet deze exemplaren liever in de woonkamer neer.