Beste plantensteun voor tuinplanten en kamerplanten

Jonge planten kunnen wel wat ondersteuning gebruiken, zodat ze op de juiste manier groeien. Maar ook volwassen planten kunnen doorzakken. Een plantensteun is in deze gevallen onmisbaar. Je hebt keuze uit verschillende mogelijkheden zoals de bamboestokken, het metalen rekje of de mosstok. Ze zijn allemaal effectief, maar wel elk met hun eigen werking.

Nature Plantensteun Groen

Klimplanten zijn geweldige groeiers en vaak makkelijk in onderhoud. Ze doen het niet alleen goed in de volle zon maar ook op een halfschaduw plekje. Wel is het belangrijk om klimplanten te ondersteunen. De Nature Plantensteun Groen bestaat uit een setje van meerdere rekjes, zodat je niet één maar drie klimplanten of zwaardere planten ondersteunt.

De metalen rekjes zijn eenvoudig in de grond te plaatsen. Zet hem tegen de plant aan en deze zal automatisch het rekje als steun gebruiken en zo verder groeien. Planten die zich niet zelf vasthechten zet je tegen het rekje vast middels een touwtje of ty-rep.

Nature Plantensteun Groen – prijsoverzicht

Silverline Bamboestokken

Jonge planten groeien soms sneller dan hun stengel kan dragen. Ook de aanwezigheid van vruchten kan ervoor zorgen dat de plant ombuigt. We willen natuurlijk dat de plant mooi rechtop groeit, zodat je hier het maximale uithaalt. Silverline Bamboestokken zijn vooral geschikt voor het ondersteunen van jonge planten, kruiden, fruitplanten en groeiende zonnebloemen.

De stokken van natuurlijk materiaal hebben elk een lengte van 30 cm. Volkomen veilig in gebruik, er verdwijnen geen giftige stoffen in de grond of het grondwater. Hiermee is dit een goed alternatief voor milieuvervuilende materialen. De bamboestokken zijn niet alleen geschikt voor ondersteuning in de moestuin of de siertuin, maar ook voor kamerplanten.

Silverline Bamboestokken – bestellen

Relaxdays plantensteun klimplanten – set van twee stuks

Deze plantensteun is een geweldige oplossing voor zelfstandige klimplanten. Bijvoorbeeld de klimop, kamperfoelie, clematis, Toscaanse jasmijn of de wilde wingerd. Plaats het rekje met de pennen op de grond of over een bloempot. Laat de natuur zijn werk doen en zie hoe de plant via het rek zijn weg naar boven vindt.

Deze decoratieve plantensteunen doen het goed in de tuin of op het terras. Ook op het balkon zijn ze een welkome aanvulling. Denk ook eens aan gebruik in de moestuin, bijvoorbeeld om de druiven of tomaten te laten groeien. Ook geeft het ondersteuning aan jonge plantjes wanneer ze nog in de groei zijn.

De Relaxdays plantensteunen hebben elk een hoogte van 130 cm en een doorsnede van 20 cm. De stokken hebben een dikte van 0,8 cm. Het materiaal bestaat uit een mix van staal en kunststof en is goed bestand tegen verschillende weersinvloeden.

Relaxdays plantensteunen – check de voorraad

Het Trellis scherm

Een andere oplossing is het trellisscherm, dat verkrijgbaar is in een binnen- of buitenvariant. Voor binnen ziet dit scherm er nog het meest uit als een kamerscherm. Plaats er een plantenbak met klimplanten tegenaan en er ontstaat een natuurlijk groene afscheiding in de woonkamer of op het kantoor.

Voor buiten heeft het Trellis scherm een iets ander design. Je plaatst hem als afscheiding op het terras of ergens tegen een muur. Ook nu weer zet je er een plantenbak met klimplanten tegenaan, of je zet hem rechtstreeks tussen de planten. Het voordeel van een Trellisscherm is dat het meer dimensie aan de tuin toevoegt.

Als alternatief is er het hekpaneel of een latwerk van hout of metaal. Tegenwoordig zijn deze producten ook in kunststof verkrijgbaar. Dit soort panelen monteer je tegen een muur of schutting waardoor de planten houvast vinden, zonder de achterliggende muur of schutting te beschadigen.

De rozenboog

Wie kent hem niet: de klassieke rozenboog. Vaak wordt hij over een pad geplaatst, bijvoorbeeld het tuinpad of het looppaadje naar de voordeur toe. Het is een mooie oplossing om niet alleen klimrozen maar ook andere planten ondersteuning te bieden. De natuur creëert een groene toegangshaag, wat er natuurlijk én gezellig uitziet. De rozenboog is verkrijgbaar in verschillende materialen waaronder hout, metaal of kunststof. De metalen versie is de meest duurzame keuze want hij heeft een lange levensduur. Kunststof gaat ook betrekkelijk lang mee, maar dan is het wel belangrijk om voor kwaliteit te gaan.

Aan de slag met stokken en touw

Heb je een beperkt budget dan zijn stokken en touw de beste plantensteun voor tuinplanten. Gewoon een stok in de grond slaan en de plant hier met touw aan vast maken. Eventueel kun je twee stokken tegenover elkaar plaatsen en touw op verschillende niveaus tussen de twee stokken spannen. Klimplanten groeien dan mooi tussen het touw door. Niet aan te raden voor zware of kwetsbare planten.