De beste slimme tuinsproeier

Heb je geen tijd of zin om de tuin te sproeien, laat het dan voor je doen. Met een slimme tuinsproeier stuur je het water geven aan vanaf je smartphone. Waar je ook bent, je bepaalt ter plekke of de tuinplanten water nodig hebben. Ook perfect voor het gazon, waardoor je veel tijd bespaart. Pak het direct goed aan met een kwalitatief systeem.

Gardena Smart Water Control set

Een slim tuinsproeiersysteem is te vergelijken met het regelen van de thermostaat in de woning. Alles gebeurt volledig automatisch zonder dat je zelf in beweging komt. De controller checkt de weersomstandigheden en past zich hier automatisch op aan. Zo blijven het gazon en de tuinplanten in goede conditie, zonder dat je overtollig water gebruikt.

Met de Gardena Smart Water Control ontvang je een complete set die uit een beschoeiingscomputer bestaat, de controller en gratis gebruik van de app voor de smartphone of tablet. Stel de besproeiingstijden- of dagen in en krijg een waarschuwing bij vorst. Zelfs wanneer je op vakantie bent wordt er perfect voor je tuinplanten gezorgd.

De gateway werkt middels de internetrouter in de woning. Het is dan ook aan te raden om dit apparaatje in de buurt van de router te plaatsen. De computer zelf werkt op drie AA-batterijen. Wanneer je gebruik maakt van het automatisch maaien van het gras (de maairobot), dan laat je de slimme tuinsproeier hiermee communiceren. Zo worden de sproeitijden aangepast op het maaisysteem.

We kunnen deze smart tuinsproeier aan bijna iedereen aanbevelen. Het is een van de meest slimme apparaten die we zijn tegengekomen, maar toch zeer eenvoudig in gebruik. Iedereen kan ermee overweg. Deze complete set zijn we tegengekomen voor ongeveer € 265.

Gardena Smart Water Control – bestellen

Hozelock Cloud Controller

In Nederland is de keuze met beperking tot slimme tuinsproeiers beperkt. Je moet het dus doen met de modellen die beschikbaar zijn. Via buitenlandse webshops zoals Amazon heb je meer keuze, maar we willen dit niet aanraden. Deze systemen zitten je anders in elkaar en met de garantie wordt het een lastig verhaal.

De Hozelock Cloud Controller is onze op twee na beste keuze. Dit model houdt de weersomstandigheden in de gaten en reageert hierop. Dit gebeurt via de app die weer gekoppeld is aan een weerdienst. Je ontvangt een waarschuwing wanneer het weerpatroon verandert. Zo kun je wijzigingen in het sproeiprogramma aanbrengen.

Wanneer er regenachtig weer wordt voorspeld dan pauzeert deze slimme tuinsproeier gedurende een periode van maximaal twee weken. Bij grote hitte en dus ook droogte kun je de bewatering met 50% verhogen, ook weer gedurende maximaal twee weken.

Deze controller werkt op batterijen en maakt elke 20 minuten contact met de hub. Hierdoor gaat de batterij veel langer mee.

Hozelock Cloud Controller – bekijk de prijs

EMOS Select Irrigatiesysteem

Dit complete systeem is zeer voordelig (ongeveer € 50) en willen we je niet onthouden. Het bestaat uit een watertijdklok met 144 programma’s, maar de handmatige modus is ook te activeren. Daarnaast worden er vele accessoires bijgeleverd zoals een lange druppelslang en alle andere benodigdheden. De watertijdklok ook werkt eventueel met een besproeiingscomputer, zodat je alles vanuit de app aanstuurt. Maar ook zonder deze computer werkt de EMOS Select perfect, want je verspilt nooit te veel water en hebt ook geen omkijken naar het besproeien van de tuin. Handig wanneer je op vakantie bent of gewoon minder tijd hebt.

EMOS Select Irrigatiesysteem- voorraad

Waarom je Toppie3 kunt vertrouwen

De oprichter van deze website is al meer dan 25 jaar als schrijver en redacteur actief. Ze is zich bewust van klimaatveranderingen en de impact van diensten en producten. Met een groene levensstijl probeert ze op een slimme manier het beste te halen uit energiebesparing, minder waterverbruik maar ook meer toegang te krijgen tot de natuur.

Ze schreef honderden artikelen over duurzaam leven, tuinieren en ook over slimme technologieën. Door deze zaken met elkaar te combineren maak je het jezelf makkelijker, maar besteed je ook aandacht aan het milieu en de natuur. Vanuit die gedachte is de zoektocht naar slimme tuinsproeisystemen ontstaan.

Wie kan een slimme tuinsproeier gebruiken?

Iedereen die zijn tuin, gazon of moestuin regelmatig besproeit zou eens moeten denken aan een Smart tuinsproeier. Het bespaart een hoop tijd en geld. Bovendien is het de perfecte manier om zo min mogelijk water te verspillen, waarbij de planten toch in goede conditie blijven.

Om gebruik te maken van een slimme controller moet je wel het juiste systeem installeren. De Smart controller wordt dan ook vaak in combinatie met een waterverdeler, sprinklers of easy drip set verkocht.