Beste sta bureau (2022)

Een zitbureau is de standaard, maar mogelijk vind je het prettiger om te staan. Vaak wordt een sta bureau zakelijk ingezet. Je hebt op ooghoogte contact met de klant of collega’s. Bovendien loop je makkelijker weg om iets anders te doen. Als alternatief is er ook nog het zit-sta-bureau, deze is in hoogte verstelbaar.

Elektrisch zit-stabureau

Het menselijk lichaam is niet gebouwd om de hele dag te zitten. Toch maken onze functies en werkzaamheden het soms onmogelijk om te staan of te lopen. Voor de doorbloeding en de gezondheid is het echt beter om af en toe te gaan staan. Het verbetert pijn en ongemak wanneer je gebruik maakt van een stabureau.

Omdat een hoog bureau niet altijd praktisch is, je wil van staan ook weer naar zitten, is er het elektrisch zit-stabureau. Dit is in hoogte verstelbaar waardoor je zelf bepaalt wanneer je staand of zittend aan het werk bent. Daarnaast is het bureau aanpasbaar aan de hoogte van de kruk of de stoel.

De hoogte stel je in middels de bijgeleverde afstandsbediening. Dit gaat geruisloos zodat anderen er niks van merken. Wanneer je gezondheid je lief is dan moet je zeker eens naar dit model kijken. Maak je geen zorgen over het werkoppervlak, want die is ruim genoeg. Het is dan ook de ideale aankoop voor de werkplek en het thuiskantoor, maar misschien ook wel voor in de hobbykamer.

Elektrisch zit-stabureau – bekijk de voorraad

Lineaflex MRC – MRC Easy bureau

De stabureaus van Lineaflex verdienen wel wat aandacht. Ze zijn niet alleen van een goede kwaliteit maar ook nog eens heel betaalbaar. We hebben dit model uitgezocht om naar voren te schuiven. Het bureau heeft een werkblad van 160 × 80 cm. Dit is meer dan voldoende ruimte voor de laptop, de muis, schrijfgerei, een plantje en de fotolijst. Of misschien wel wat andere zaken, want we weten natuurlijk niet waar je het bureau voor gaat gebruiken.

Hoe dan ook, dit is het beste sta bureau om de werkdag goed door te komen. Je stelt hem moeiteloos in hoogte in waardoor je rugklachten en schouderklachten voorkomt. Ga af en toe staan en wiebel een beetje met het lichaam heen en weer. Zo komt de doorbloeding goed op gang.

Wat we zo goed vonden aan dit bureau: het werkblad van robuust eiken. Dit heeft een hele mooie en moderne uitstraling en past binnen verschillende interieurs. Het blad is makkelijk afwasbaar, net als het stabiele en stevige frame. Voor een prijs die net boven de € 350 ligt is dit ook nog eens een zeer goede koop.

Lineaflex zit-sta bureau – bestellen

Het alternatief: de bartafel

Wanneer je geen zit-stabureau aan wil of kunt schaffen, dan zou je eens aan een bartafel kunnen denken. Deze heeft een hoogte van ongeveer 90-95 cm. Je kunt hier prima staand aan werken. Door een barkruk of barstoel aan te schuiven heb je de mogelijkheid om af en toe ook te gaan zitten.

De bartafel is niet alleen een goede werkplek, je gebruikt hem ook om aan te eten of misschien wel je hobby uit te voeren. ‘s Avonds geniet je samen met je partner aan de bartafel van een goed glas wijn of een verfrissend drankje.

Een bartafel is al verkrijgbaar vanaf € 100, waarbij er bij sommige modellen ook nog wat opbergruimte aanwezig is. De design bartafels zijn wel wat duurder geprijsd en verkrijgbaar vanaf € 250. Overweeg een dergelijk model zeker wanneer je geen ruimte hebt voor een zit-stabureau of wanneer dit toch boven je budget ligt.

Bartafels – op voorraad

Waarom je op Toppie3 kunt vertrouwen

We schrijven tientallen artikelen per dag, en dat gedurende meer 25 jaar. Stel je eens voor hoeveel kilometers aan woorden we achter elkaar hebben geschreven. Dat is vele malen de wereld rond. Al dat werk wordt grotendeels zittend verricht. Dat dit klachten tot gevolg had, dat kon helaas niet uitblijven. Nachtenlang wakker liggen van rugpijn is natuurlijk geen pretje. Dus gingen we op zoek naar een passende oplossing.

Het probleem zat hem in de werkhouding. Te lang achter elkaar zitten, en vaak ook nog in een gebogen houding, dat is om problemen vragen. Toen we eenmaal het zit-sta bureau gevonden hadden en in gebruik namen, werden de klachten langzaam minder. Je kunt dus stellen dat Toppie3 inmiddels expert is geworden op het gebied van een goede werkhouding en dit soort bureaus.