Beste trapladder (2022)

Een trapladder is veilig gebruik, hij staat altijd stabiel. Bovendien heb je de handen vrij en neem je makkelijk verf en kwast of schoonmaakspullen mee. Hij mag niet in het huishouden of bij de klusser ontbreken. Trapladders zijn verkrijgbaar met twee of drie treden, maar ook met vijf of meer treden. Natuurlijk zijn alle modellen makkelijk in te klappen.

SleepDay huishoudtrap met 5 treden

Stevigheid en kwaliteit zijn belangrijk wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare trapladder. Dit model van aanbieder SleepDay is voorzien van vijf stevige treden. Hij is vervaardigd van lichtgewicht aluminium materiaal maar toch zeer robuust. Juist dankzij dit lichte materiaal is de ladder makkelijk verplaatsbaar. Uiteraard is hij ook in te klappen waardoor je hem compact opbergt.

De treden zitten vastgeklonken in het frame van de ladder. Dit zorgt voor extra stevigheid en stabiliteit. Op deze huishoudtrap kun je jarenlang vertrouwen. Hij is dan ook geschikt voor gebruik in het huishouden, maar ook voor klussen in en rondom de woning.

SleepDay huishoudtrap – check de prijs

Wonder Worker trap met 3 treden en beugel

De beste trapladder voor gebruik in de keuken, woonkamer of slaapkamer is de Wonder Worker. Dit stevig model is voorzien van drie treden en een beugel ter ondersteuning of om je aan vast te houden. Een ideaal trapje wanneer je bij het bovenste keukenkastje moet, de muren schildert of ergens anders bij moet. Vanwege de stabiliteit is hij ook geschikt voor kinderen.

Deze trapladder is duurzaam en kan het gewicht veilig dragen. Hij is stevig genoeg waardoor je niet wankelt of wegglijdt. Na gebruik is hij op te klappen en berg je hem snel en eenvoudig op.

Wonder worker – bekijk de voorraad

Escabo professionele trapladder

Een trapladder kenmerkt zich doordat hij geen muur als ondersteuning nodig heeft. Je vouwt hem open als een piramide waarbij hij stevig op zijn vier poten staat. De Escabo is een betrouwbare professionele trapladder met drie treden en een hoge beugel. Dit maakt hem uitermate geschikt voor het uitvoeren van verschillende klussen en taken.

De treden zijn dieper en breder dan bij een normale ladder, waardoor je zeker niet wankelt. Uiteraard is dit model veilig om mee te werken. Ook op het platform sta je veilig, en de beugel biedt nog eens extra ondersteuning aan de onderbenen en knieën. De poten zijn voorzien van een antislip onderzijde, zodat de trap niet wegglijdt.

Vervaardigd in Europa en hierdoor voorzien van de beste materialen. Uiteraard is dit model goedgekeurd voor de Europese markt. Met een aanschafprijs van ongeveer € 50 is deze trapladder ook heel betaalbaar.

Escabo trapladder – bestellen

Het materiaal van een huishoudtrap

Een goede trapladder bestaat uit aluminium. Dit is sterk en duurzaam materiaal en zorgt ervoor dat hij licht van gewicht is. Dit maakt het veel makkelijker om de ladder te verplaatsen of snel op te bergen. Bovendien is aluminium vrij ongevoelig voor roest, maar je moet hem natuurlijk niet in de regen laten staan.

Professionele elektriciens kiezen liever voor een trapladder van glasvezel. Deze geleidt namelijk geen elektrische stroom en is een stuk veiliger in gebruik. Voor thuisgebruik is een trapladder van aluminium de beste keuze.

De houten trapladder verdwijnt langzaam, hij is namelijk een stuk minder stabiel en ondersteunend. Ook is hout minder duurzaam want het heeft te lijden onder vocht. Bovendien zijn houten huishoudtrapjes betrekkelijk duur in aanschaf.

De stalen ladder is zwaar en biedt hierdoor voldoende stabiliteit wanneer je de hoogte in moet. Helaas zal staal snel gaan roesten en is hij ook zwaar om te verplaatsen. Daarom kom je de stalen trapladder nauwelijks tegen.