Beste tuinbemesting voor een gezonde bodem

Tuinaarde of potgrond raakt vroeg of laat uitgeput. Planten hebben dan zeker behoefte aan extra bemesting. Een goede tuinbemesting zorgt voor een gezonde bodem, waardoor planten als de beste groeien. De juiste compost houdt het leven in de bodem ook nog eens goed in evenwicht, zodat er minder snel plantziekten ontstaan.

Ecotop Solide – organische meststof

Een goede tuinbemesting is onmisbaar, want het houdt de bodem in een gezonde balans. Het beste kun je kiezen voor organische tuinmest, met een basis van koemest. Ecotop Solide beschikt over deze basis en kent een toevoeging van lavameel, wormenmest en micro-organismen. Een perfecte samenstelling voor het gezond houden en voeden van de moestuin en siertuin, het gazon en bloempotten.

Dit product is rijk aan sporenelementen en nutriënten. Het stimuleert een goede groei van planten, struiken en hagen. Daarnaast bevat het silicum, dat een toevoeging is voor de moestuin. Deze stof beschermt het lichaam tegen hart- en vaatziekten en zit als mineraal vaak te weinig in de bodem.

Ecotop Solide – bekijk product

Pokon bio tuinmest

Kies de juiste meststof om de grond in de tuin of moestuin in een topconditie te houden. Hierdoor blijven planten langer gezond en groeien ze uitstekend. Pokon Bio is de beste tuinbemesting tegen een goede prijs. Voor een inhoud van 5 kg betaal je ongeveer € 16,50, en een verpakking van 10 kg kost gemiddeld € 21.

De mest is goed voor 120 dagen lang gezonde voeding voor de bodem. Het is toepasbaar op het gazon, in de moestuin maar ook voor planten die in de border of in plantenbakken staan. De korrels zijn eenvoudig te verwerken, je hoeft ze alleen maar rond de planten uit te strooien. Als alternatief verwerk je ze door de grond, ideaal bij de aanleg van een nieuwe (moes)tuin.

Pokon Bio – check de prijs

ECOstyle Hortensia-AZ

Steeds meer mensen hebben prachtig bloeiende hortensia’s in de tuin. Het mooie aan deze plant is dat hij niet alleen prachtig bloeit, ook zijn de bloemen goed te drogen. Zo geniet je jarenlang van gedroogde hortensia’s, bijvoorbeeld in een bloemstukje.

Het is wel belangrijk dat deze plant een goede voedingsbodem heeft. ECOstyle Hortensia-AZ geeft 120 dagen lang voeding en is voorzien van extra bacteriën. Die zijn goed voor versterking van de planten. Een enkele verpakking van 1,6 kg is goed voor maar liefst 50 hortensia’s, je hebt er dus niet veel van nodig.

Niet alleen toepasbaar op hortensia’s maar ook alle andere langbloeiende planten. Deze tuinbemesting is dus breed inzetbaar.

ECOstyle Hortensia-AZ – bestellen

Waarom tuinbemesting zo belangrijk is

De aanleg van een nieuwe tuin, gazon of moestuin is een spannende gebeurtenis. Zullen de planten goed groeien? In het begin wordt veel aandacht aan tuinbemesting besteed, maar later zwakt dit af. Een goede bodemvruchtbaarheid is ontzettend belangrijk. Het geeft planten kracht om te groeien en te bloeien. Maar het is ook onmisbaar voor een gezonde voeding voor mensen en dieren, denk maar eens aan het kweken van groenten en fruit.

De bodem in Nederland en België raakt langzaam uitgeput. Er zitten lang niet meer zoveel mineralen en vitaminen in als vroeger. Daarom is bemesting van de tuin onmisbaar, en moet dit ook regelmatig worden herhaald.

Verschillende soorten tuinmest

De beste keuze om mee te werken zijn de korrel meststoffen. Die zijn eenvoudig aan te brengen, simpelweg door ze uit te strooien. Deze meststof heeft een langzame afgifte, werkt snel en is betrekkelijk goedkoop in aanschaf. Een vloeibare meststof is wat lastiger, maar wel direct beschikbaar voor de plant. De afgifte is van korte duur en meststoffen kunnen uiteindelijk in het grondwater verdwijnen.