De beste universele afstandsbediening

Wanneer de originele afstandsbediening niet meer werkt, is deze makkelijk vervangbaar voor een universeel model. Hij werkt perfect met de meeste merken en modellen televisies, maar ook voor de mediaspeler. Het kan lastig zijn om de beste afstandsbediening met universele werking te vinden. Het is vooral belangrijk dat dit apparaatje minimaal drie apparaten kan bedienen, en hij moet ook eenvoudig programmeerbaar zijn.

Samsung – Universele smart tv afstandsbediening

Neem de controle over de televisie en de mediabox over met deze universele afstandsbediening. Hij ondersteunt verschillende apparaten waarbij je met een druk op de knop snel tussen deze apparatuur schakelt. Hij is uitermate geschikt voor alle Samsung tv’s, maar is soms ook compatibel met een aantal andere merken. Dit laatste kan niet gegarandeerd worden.

Het is mogelijk om meerdere apparaten te bedienen die allemaal tot het entertainmentsysteem behoren. Het is een kwestie van de batterij erin doen en de Samsung televisie zal reageren. Hij programmeert zich automatisch. Wanneer je de batterijen vervangt blijven de codes gewoon bewaard, die hoef je niet in te voeren.

Een goed en origineel model dat we van harte kunnen aanbevelen. Voor een aanschafprijs van ongeveer € 22 is deze afstandsbediening van jou. Er zijn meer dan voldoende exemplaren op voorraad.

Samsung afstandsbediening – bestellen

Wees trouwens gewaarschuwd voor namaak afstandsbedieningen. Die hebben hetzelfde ontwerp als de originele Samsung, maar missen het logo aan de onderzijde. Mogelijk werken deze namaakmodellen niet zoals gewenst.

MaxVision’s Universele Philips

Heb je een Philips televisie en is de afstandsbediening kwijt of kapot? Ga dan voor dit universele model. Hij is geschikt voor alle tv’s van het merk Philips. Er zijn een grote homeknop en een Netflixknop aanwezig. Dit maakt het navigeren er wel heel makkelijk op.

Het type televisie is niet van belang, zolang het maar om een Philips gaat. Gebruik deze afstandsbediening voor de LCD, plasma, Led of Oled tv. Er zijn ook verschillende sneltoetsen aanwezig, onder andere voor teletekst, ondertiteling en de tv-gids. Middels de Source-knop schakel je moeiteloos tussen verschillende uitvoerkanalen.

MaxVision’s Philips – bekijk de prijs

Phreeze afstandsbediening voor LG tv’s

Het is voor velen lastig kiezen tussen de verschillende merken televisies. LG is een kwalitatief merk dat in sommige opzichten voorop ligt. Zo is de diepe kleurweergave van een LG toestel opmerkelijk. Wanneer de afstandsbediening van het toestel niet meer werkt of kwijt is, dan kun je het beste een nieuwe aanschaffen. De originele kost veel geld, maar deze afstandsbediening is veel voordeliger en net zo goed.

Hij is voorgeprogrammeerd dus je hoeft niks in te stellen. Je stopt de batterijen erin, richt hem op de televisie en drukt op de aanknop. Als het goed is springt de televisie aan en kun je direct zappen. Komt er geen reactie? Kijk eerst of de batterijen er wel goed inzitten en ook vol zijn. Wanneer het geen LG tv betreft, dan kan het dat je hem niet kunt bedienen.

Hij is geschikt voor veel LG modellen. Wanneer je hem in de hand hebt zal het je direct opvallen hoeveel praktische knoppen er aanwezig zijn, onder andere voor Netflix, 3D- weergave, smarthome en Amazon.

Phreeze – controleer de voorraad

Het grote voordeel van een universele afstandsbediening

Media-apparatuur wordt (bijna) altijd geleverd met een afstandsbediening. Na verloop van tijd heb je verschillende van deze remote controls in huis rondslingeren. Dit is helemaal niet praktisch want je vergist je telkens en hebt dan weer de verkeerde in handen. Maar het kan ook dat er een kapot gaat of niet meer terug te vinden is.

Een universele afstandsbediening is een slim hulpmiddel. Je bedient niet alleen de televisie maar ook de versterker, gameconsole, decoder, mediabox of Blu-rayspeler. Het is zelfs mogelijk om er smartverlichting mee te bedienen, maar dit is weer afhankelijk van het model.

Met een goedkoop model kun je tot maximaal vier apparaten bedienen. Wil je controle hebben over meerdere apparaten, dan kom je bij de duurdere modellen uit. Deze leggen ook een koppeling met de smartphone of zijn voorzien van praktisch touchscreen.