Beste USB autolader

Elke auto is voorzien van een sigarettenaansteker, die geschikt is voor verschillende doeleinden. Met een USB autolader voorzie je de smartphone of een ander apparaat snel en eenvoudig van voeding. Opladen terwijl je aan het rijden bent, makkelijker kan het niet. Veel van deze modellen zijn voorzien van een USB-C poort en een tweede USB-A poort. We hebben meer dan 30 verschillende USB autoladers bekeken.

Wegman 45W Snellader

Voor slechts een paar euro heb je een goede USB autolader. Deze laadt niet alleen de smartphone maar ook andere apparaten sneller om dan je zou denken. Dit model is voorzien van twee USB-poorten met ondersteuning voor Fast Charge (tot 45 W). De andere kant gaat eenvoudig in de sigarettenaansteker. Om te voorkomen dat je nagels breekt bij het uithalen van de autolader, is deze voorzien van een speciale ring.

De Wegman USB autolader is erg compact en verdwijnt nagenoeg in de sigarettenaansteker/12V-24V poort. Zo is nauwelijks zichtbaar dat je gebruik maakt van deze oplader. Hij past in vrijwel elke auto, vrachtwagen of bus. De oplader is voorzien van beveiliging tegen kortsluiting en overspanning. Ook beschermt de zinken legering tegen oververhitting. Mocht hij toch vlam vatten, dan werkt het materiaal ook nog eens vlamvertragend. Dit is dus een zeer veilige keuze voor gebruik in de auto.

Wegman 45W Snellader – bekijk de prijs

MMOBIEL High Speed 4 USB Ports

Wanneer je voor een snelle USB autolader gaat dan moet je wat dieper in de buidel tasten. Dit is meer dan de moeite waard, want je hebt er veel profijt van. Toch kan het dat je liever voor een goedkope lader gaat, en dan een die ruimte biedt aan meerdere apparaten.

Met de MMOBIEL High Speed kun je maar liefst vier USB apparaten aansluiten. Denk hierbij aan het opladen van een of misschien wel meerdere smartphones of tablets. Maar ook een navigatiesysteem kan hierop worden aangesloten, soms met behulp van een verloopkabel.

Dit modelletje is met ongeveer € 12 voordelig geprijsd. Maar denk maar niet dat hij ondanks die lage prijs trager is, want niets is minder waar. Deze auto-oplader kan namelijk razendsnel tablets, smartphones en zelfs camera’s laden. Zorg zelf voor de oplaadkabels en je hebt het pakket compleet.

MMOBIEL High Speed – bestellen

Originele Samsung autolader

Wanneer je op zoek bent naar de beste USB autolader, dan moet je deze originele Samsung eens bekijken. Hij is niet alleen geschikt voor Samsung smartphones- en tablets maar ook voor andere Androidtoestellen. Daarnaast kan hij de iPhone opladen, mits je over de juiste kabels beschikt.

Omdat het hier om een origineel model gaat van je verzekerd van een hogere kwaliteit. De 15 watt lader beschikt over twee USB-A aansluitingen. Hij voelt verre van goedkoop aan, want er is gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen. Toch is de prijs niet al te hoog, je betaalt ongeveer € 21. Helemaal niet slecht voor een topmerk autolader.

Samsung autolader 15 W – op voorraad

Is een autolader wel zo handig?

Sommige auto’s zijn voorzien van een geïntegreerde USB poort. Dit is erg praktisch voor het opladen van de smartphone of tablet. Toch kan het de moeite waard zijn om eens te denken aan een USB-autolader. Hiermee breid je het aantal beschikbare poorten uit. Niet alleen handig wanneer je een tweede toestel hebt, maar ook voor passagiers.

Een goede oplader zal twee tot wel vier keer sneller opladen dan hoe je dit thuis gewend bent. Hierdoor is het heel interessant om de smartphone tijdens het autorijden op te laden. Zodra je op je bestemming aankomt zit je met een volle batterij en kan het toestel er weer de hele dag tegenaan.

Het is even opletten met de aanschaf van een USB lader, want deze wordt geleverd zonder laadkabels. Vaak zit deze laadkabel al bij de smartphone, maar het kan ook dat je hem apart aan moet schaffen. Kijk ook even naar de verschillende type aansluitingen. USB-A kenmerkt zich door een brede stekker, USB-C is smaller en heeft afgeronde hoeken. Lightning is een systeem van Apple en micro USB kom je bij de meest moderne (Android) smartphones tegen.