Beste wasmand en waskorven

Van een klassieke wasmand tot een uitgebreide wassorteerder, het zijn allemaal praktische hulpmiddelen. Het is niet verstandig om een geheel gesloten model te kiezen. Wanneer het wasgoed vochtig is dan kan het niet ademen en ontstaat er schimmel. We hebben urenlang besteed aan het testen en bekijken van verschillende wasmanden. De beste is duurzaam, draagbaar en geeft het vochtige wasgoed voldoende adem.

Curver Style Wasmand

Ik werd helemaal verliefd op deze bijzondere wasmand van het merk Curver. Het design bestaat uit een open vlechtwerk in een antraciet kleur. Het is een handig modelletje om op de heup te dragen, dat is te danken aan de extra greep uitsparing aan de lange zijkant.

Hij is ook zeer geschikt als open wasmand in de badkamer of het washok. Dit is een wasmand die je altijd in huis moet hebben. Heb je er meerdere van, dan zijn ze ook nog eens stapelbaar. Het materiaal is afwasbaar dus dit model is zeker onderhoudsvriendelijk.

Curver Style Wasmand – bestellen

Bamboe wasmand met deksel

Je komt binnen het interieur steeds meer natuurlijke materialen tegen. Bamboe is een populair materiaal omdat deze plant ontzettend snel groeit. Tijdens de groei werkt de bamboeplant luchtzuiverend, er zijn geen pesticiden nodig en ook geen kunstmest. Kortom: het is een milieuvriendelijk materiaal met een mooie uitstraling.

De bamboe wasmand heeft een inhoud van 72 l. Binnenin bevindt zich een katoenen zak die uitwasbaar is. Het deksel onttrekt het vuile wasgoed aan het oog. Het ideale model voor plaatsing in de badkamer, op de overloop, de slaapkamer of in het washok/ bijkeuken. Kies uit de natuurlijke bamboe kleur of zwart, die laatste heeft een wat strakker design. Dit prachtige model heb ik voorbij zien komen voor ongeveer € 24,50.

Bamboe wasmand – bekijk de voorraad

MIRI wassorteerder

De witte en de bonte was gescheiden houden of handdoeken apart van bovenkleding. De MIRI wassorteerder is de ideale oplossing voor het sorteren van vuile was. Dit model beschikt over drie vakken en biedt op deze manier de mogelijkheid om op kleur of stof te sorteren. Maak het de huisgenoten in het begin makkelijk door boven elk vak een briefje te hangen. Zo weet iedereen in welk vak het wasgoed moet.

Per vak komt het wasgoed in een waszak terecht. Deze haal je eenvoudig van het frame los, zodat je niet met de vuile was in de armen door het huis hoeft rond te lopen. Na gebruik hang je de waszak weer makkelijk in het frame. Uiteraard zijn de waszakken ook afwasbaar.

Aan de achterzijde van elke waszak bevindt zich een opbergvak. Ideaal voor wasmiddel, apart wasgoed of andere zaken. Het frame bestaat uit robuust bamboe en heeft een mooie uitstraling. De waszakken zijn van polyester en volledig water- en vuilafstotend.

Voor een aankoopprijs die net onder de € 50 ligt vond ik dit vooral een geweldige uitvinding, en ook nog eens met een mooi design. Heel ruim van opzet maar toch ook weer compact in te vouwen, waardoor je deze wassorteerder makkelijk verplaatst of aan de kant zet. Wat mij betreft de beste wasmand voor het grotere gezin.

MIRI wassorteerder – naar assortiment

Wie dit artikel geschreven heeft

We laten onze artikelen niet zomaar door een willekeurig iemand schrijven. In de zoektocht naar goede wasmanden en waskorven benaderden we onze vrouwelijke schrijfster die tevens moeder van vier kinderen is. Ze weet dus als geen ander hoe je een groot huishouden runt en welke producten hierbij onmisbaar zijn.

Omdat het leven al duur genoeg is let ze ook goed op de prijs-kwaliteitverhouding. Maar het allerbelangrijkste is dat klussen in het huis niet te zwaar moeten zijn. Een goede wasmand maakt het hectische leven er een stuk eenvoudiger op. Dat gezegd hebbende kun je de schrijfster van dit artikel dus zeker vertrouwen.