Beste waterstofzuiger (2022)

Met een gewone stofzuiger kun je geen vocht opzuigen, dit leidt tot verstopping en schimmelgroei. Sommige modellen kunnen zowel nat als droog zuigen. Je hebt ook nog de waterstofzuiger, deze is bedoeld voor het opzuigen van grote hoeveelheden vocht. Dit is zeker het beste idee na een grondige schoonmaakbeurt of wanneer er een drankje omvalt. Ook ideaal om je terras mee schoon en droog te houden.

Kärcher WD 3 Alleszuiger

Een waterstofzuiger brengt een goede schoonmaakervaring met zich mee. Daarnaast is hij zeer geschikt voor mensen met allergieën, omdat je zowel droog als nat schoonmaakt. De Kärcher WD 3 Alleszuiger doet zijn naam eer aan en zuigt echt alle viezigheid op. Van stof tot dierharen en van gemorste vloeistoffen tot natte bladeren, hij heeft nergens moeite mee.

Dit resulteert in een schoon oppervlak en een schonere lucht, juist dat maakt hem tot een van de favorieten. De allesreiniger werkt met of zonder zak en heeft een verbluffend reservoir van 17 l. Het filterpatroon is eenvoudig schoon te maken. De blaasfunctie is ook erg praktisch, want je blaast hiermee het overtollig vuil weg. Bijvoorbeeld op de oprit of op het terras.

Hij heeft een verwijderbare handgreep en wordt geleverd met een aantal accessoires. De lengte van de kabel bedraagt 4 meter. Met een aanschafprijs van ongeveer € 73 mag dit model niet in het huishouden of bij de klusser ontbreken.

Kärcher WD 3 Alleszuiger – bekijk

Makita stofzuiger – VC2512L

De Makita kan zowel droog als nat vuile opzuigen en is hierdoor inzetbaar voor meerdere schoonmaaklussen. Hij is geschikt voor verschillende vloertypen waardoor hij niet alleen ideaal is binnen het huishouden maar ook als sterke bouwstofzuiger.

De capaciteit bedraagt 18 l, of dit nu voor stof, viezigheid of vloeistoffen is. Het Push en Clean filterreinigingsysteem creëert een schonere lucht tijdens de schoonmaakklus. Met een kabellengte van 5 meter ervaar je voldoende bewegingsvrijheid. Gezien de bijgeleverde accessoires een echte aanrader voor huishoudelijk gebruik en voor de aannemer.

Makita VC2512L – check de prijs

Bosch AdvancedVac 20 Ketelstofzuiger

De Bosch AdvancedVac 20 is zonder zak in staat om vocht, huisdierharen, vuil en puin op te zuigen. Eventueel is hij ook inclusief zak te gebruiken, waardoor de zuigkracht hoger ligt. Bovendien voorkomt een stofzuigerzak het verspreiden van fijnstof.

Hij is vooral gericht op gebruik in de werkplaats, maar misstaat ook niet binnen bedrijven, kantoren en grotere huishoudens. Doordat hij is voorzien van een aftapklep is het mogelijk om grotere hoeveelheden water af te tappen. Het reservoir heeft een inhoud van 20 liter.

Bij het opzuigen van fijnstof of zaagsel kan er soms een elektrostatische ontlading ontstaan. Daarom is dit model voorzien van een antistatische slang, waarbij de ontlading tot een minimum wordt beperkt. Dit model is draadloos en werkt middels de universele Bosch adapter. Dit maakt hem tot de beste waterstofzuiger want je profiteert van alle vrijheid.

Bosch AdvancedVac 20 – bestellen

Waarom een waterstofzuiger de moeite waard is

Een grondige reiniging zonder last te krijgen van allergische klachten, een waterstofzuiger werkt zeer effectief. Ook is hij uitermate geschikt voor het opzuigen van nat en droog vuil en gemorste vloeistoffen. Dit is iets dat met een normale stofzuiger niet mogelijk is.

De waterstofzuiger heeft een constante zuigkracht, ook wanneer hij bijna vol zit. Je hoeft dus niet voortijdig de stofzuigerzak of het filter te ledigen. Dankzij de aanwezigheid van een uitwasbaar filter komen er geen allergenen in de lucht terecht.

De nadelen van dit apparaat

In sommige gevallen is zelfs de beste waterfiltratiezuiger geen goede keuze. Dit model is altijd zwaarder dan een traditionele stofzuiger. Met betrekking dat aanbiedingen is de keuze beperkt, want er zijn maar weinig merken die zich hierop richten. Ook valt niet te ontkennen dat deze modellen altijd wat duurder zijn.

Over de levensduur

Veel waterstofzuigers hebben een ongekend hoge levensduur van 10 jaar of langer. Het advies is om elke 8 tot 14 jaar een nieuwe stofzuiger aan te schaffen. Wanneer de zuigkracht beduidend afneemt zonder dat er sprake is van een onderliggend probleem, wordt het echt tijd om hem in te ruilen.